Інтерв'ю, Перша шпальта

Зібрав майже 4 мільйони гривень для ЗСУ: до Чернівців приїхав волонтер-десантник із Херсона Дядя Гриша

Чоловік пересувається на кріслі колісному, бо не має обох ніг. Ще після служби у радянській армії втратив їх та пальці на руках. Волонтерить Григорій Янченко з 2014 року, а допомогу військовим доставляє особисто. 

«Щодня, щохвилини, щогодини ти думаєш про те, якби зібрати побільше коштів і максимально допомогти бійцям».

77-річний Григорій Янченко – волонтер-десантник, що за час повномасштабного вторгнення зібрав для ЗСУ майже 4 мільйони гривень. Чоловік пересувається на кріслі колісному, бо не має обох ніг. Ще після служби у радянській армії втратив їх та пальці на руках.

До крісла, на якому пересувається, прикріпив два прапори. На синьо-жовтому пише всі міста, в яких волонтерив. Загалом їх дванадцять, а Чернівці сьогодні стали тринадцятим містом.

Своєю історією чоловік хоче надихати людей. Родом він із Херсона, який нині під обстрілами російських військ. І тут, у Чернівцях, він також зустрів земляків. Ті ж впізнають волонтера.

«На мені зараз дуже велика відповідальність та обов’язки. Попри все, я вже 10 років продовжую роботу, допомагаючи нашим військовим», — каже волонтер. 

Колись Григорій служив у десантних військах. Нині носить маруновий берет – це подарунок військових-десантників.

Попри те, що сім’я Григорія живе за кордоном і чоловік має змогу виїздити з країни — залишається допомагати військовим. Окрім волонтерської діяльності, відкриває для себе історичну цінність міст, в яких буває. Історію чоловіка дивіться у відео «Шпальти».

Коментарі