Інтерв'ю, Перша шпальта

«Мрію, щоб скоріше завершилася війна і військові повернулися додому»: семикласник із Драчинців збирає кошти для ЗСУ, співаючи на вулиці

Олександр Костецький уже рік збирає кошти для ЗСУ. Щовихідних він приїжджає з Драчинців до Чернівців та грає на вулиці патріотичних пісень. Про те, чому хлопець вирішив допомогти ЗСУ, як виступає на вулиці з молодшим братом та що найбільше йому подобається у виступах – дивіться у відео Шпальти.

Семикласник Сашко Костецький майже рік збирає кошти для ЗСУ. Щовихідних хлопчик приїжджає з Драчинців до Чернівців. Тут він грає на гітарі та співає патріотичні пісні. Сашко розповів, що вирішив грати на вулиці, бо хотів допомогти Збройним силам України.

«Я хотів хоч якось допомогти нашим військовим. Умію грати на гітарі й співати, тому й вирішив у такий спосіб допомогти», — каже юний артист.

Також Сашко віддав свій дрон військовим. Його хлопчині подарували на день народження, ще до повномасштабного вторгнення. Виручені кошти хлопець передає волонтерам — зазвичай у ГО «Добротворець» — або ж на місцеві збори у Драчинцях. Наразі за майже рік виступів на вулицях Чернівців вдалося зібрати понад 125 тисяч гривень.

Мама Олександра Ольга Костецька розповіла, яким чином син повідомив їй про те, що бажає допомагати ЗСУ. Каже, що Сашко хотів збирати кошти, як і ті діти, котрі приходили до фонду Сергія Притули.

«Коли почалася війна, звичайно ж — новини, він усе це бачив. Зокрема і як діти почали донатити. І, звісно, як діти приходили до Притули. Тоді сказав: “Я вмію грати, співати. Хотів би теж спробувати”», — згадує Ольга.

До обласного центру батьки Олександра не відпускають самого. Вони щовихідних разом із Сашком їздять до Чернівців. Зазвичай це бабуся, мама та його молодший брат Йордан. Йому лише п’ять років, та він уже допомагає Сашкові, приспівуючи разом із ним.

Олександр каже, що це була особиста ініціатива Йордана — той сам захотів співати поруч зі старшим братом. Мама хлопців зізнається, що для них це було несподіванкою.

«Ми трохи були шоковані. Коли Саня пішов співати, ми думали, що Йордан просто буде бігати біля нас. Але ні, він підійшов і сказав, що теж хоче співати. Що він знав, чув на Сашкових репетиціях – те він і підспівував», — каже Ольга.

Загалом у репертуарі хлопця 18 композицій і переважно всі патріотичного характеру. Обирати їх допомагав музичний керівник. Найулюбленіша пісня Сашка – «Сам собі країна» гурту «Скрябін».

Зустріти юного артиста можна на вулиці Кобилянської або ж біля ТЦ «Формаркет». Також хлопець має вже перші запрошення на виступи у благодійних заходах. До прикладу, минулої суботи, 2 червня, Сашко виступав на благодійному концерті у парку Шевченка. Захід провели до Дня захисту дітей, а також збирали кошти для ЗСУ.

Найприємніше для Сашка – це те, що під час його виступів на вулиці до нього підходили військові та дякували йому. Також вони пригощали хлопця солодощами та подарували йому шеврон.

«Це було приємно, що військові радіють і дякують йому за це, що він так їм допомагає», – згадує мама хлопчика.

Окрім звичайного шкільного життя, хлопець встигає ще й відвідувати музичну школу та заняття з хореографії. Співами займається з 7 років, а у майбутньому хоче стати відомим співаком. Та попри все це, продовжує грати на вулиці, бо має одну мрію.

«Щоб скоріше закінчилася війна і воїни повернулися додому», – каже Сашко.

Коментарі