Інтерв'ю

«Усі об’єдналися, немає політики»: чернівецькі депутати єдині у допомозі Україні

Депутати запевняють, що всі перебувають у місті, долучаються до допомоги нужденним та записуються до тероборони.

Фото ілюстративне

Війна згуртувала українців не лише всіх професій і статусів, а й депутатів з усіх фракцій Чернівецької міської ради, незалежно від партійних кольорів. Обранці не лише перебувають у місті й не виїхали за кордон, а й долучаються до волонтерства, збирають допомогу та передають тим, хто цього потребує.

Про це Шпальті розповіли голови фракцій Чернівецької міської ради.

Сергій Бостан сказав, що депутати Європейської солідарності також у Чернівцях та долучаються до допомоги.

«Ми всі у Чернівцях. Учора збиралися на позачерговій сесії міськради. Всі депутати працюють на місці, виконують завдання, координують свій напрямок роботи. Всі працюють разом, незалежно від політичних вподобань та поглядів. Усі об’єдналися, немає політики, всі разом. Працюємо спільно і з територіальною обороною, і з військовими частинами», — розповів Сергій Бостан.

За його словами, депутати долучаються до різних підрозділів з організації безпеки та охорони міста й допомоги переселенцям.

Вам буде цікаво: «О 5 ранку нас розбудив шум літаків. Потім почалися вибухи»: де у Чернівцях допомагають людям з усієї України

Народний контроль також у місті. Про це каже голова фракції Михайло Яринич.

«З 25 лютого я – у територіальній обороні, а також Іван Гончарюк. Олександр Швець займається патрулюванням міста та спільно з поліцією цієї ночі несли службу. Всі на місці. Ми зібрали друзів, людей 80 та допомагаємо тим, чим можемо. Працюємо і як волонтери, поселяємо переселенців. Думаю, кожен із нас буде по-іншому дивитися на багато речей після цього. Україна переможе», — зазначив голова фракції.

Віталій Михайлішин зазначає, що Команда Михайлішина також залучена до волонтерства й навіть створили власний штаб, де збирають допомогу для переселенців.

«Усі ми тут, моя сім’я тут. У нас навіть не виникало такої думки кудись виїжджати. На базі ЖРЕПу №12 ми з колегами збираємо допомогу: речі, продукти — та розвозимо їх потім тим, хто потребує. Також розставляємо пункти з питною водою. Сьогодні зранку відвезли автобус із допомогою до «Олімпії». І в теробороні у нас Козак, Чесанов, Найдиш», — голова фракції.

Віталій Михайлішин додав, що сьогодні мають привезти до Чернівецького дитячого будинку 75 дітей із Луганська. Тож фракція закупила необхідні речі і продукти, щоб передати дітям.

Валентина Радчук також запевнила, що всі члени фракції «Єдина альтернатива» — у Чернівцях та долучаються до допомоги.

«Всі депутати фракції займаються активною своєю громадянською позицією на благо своєї країни та міста. Серед наших депутатів також є ті, хто записався до тероборони. От щойно наша депутатка Галина Абрам’юк відправила сина на війну. А решта займається волонтерською діяльністю», — сказала пані Валентина.

Голова фракції «Рідне місто» Володимир Бешлей наразі у Києві. Він – у Міноборони та допомагає відстоювати Київ. Про це розповів депутат фракції Василь Продан.

«Я не знаю жодного депутата з усієї міської ради, який би виїхав за кордон. Абсолютно всі на місці. Зранку, наприклад, бачив 4 депутатів з інших фракцій. Усі зайняті і допомагають», — сказав член фракції Василь Продан.

Віталій Другановський зазначив, що депутати зі Слуги народу також долучилися до підтримки української армії та переселенців.

«Займаємося також розселенням переселенців, доставляємо продукти та необхідні речі туди, де це потрібно. Колеги Тетяна Калмикова та Світлана Широкова формують аптечки для тероборони та переселенців. Я особисто ще минулого четверга записався до тероборони. Загітував і своїх колег до цього. Інші колеги організують також прихисток для переселенців», — зазначив голова фракції.

Степан Руденко також підтвердив, що члени фракції «Пропозиція» – у Чернівцях та допомагають волонтерам, здають кров та організують доставку допомоги із закордону.

«Всі депутати та члени виконавчого комітету, представники Пропозиції перебувають у місті. Разом з іншими чернівчанами допомагають волонтерам, формують волонтерські центри для прийому переселенців. А також несуть службу в територіальній обороні, очікують виклику у військові частини, до яких приписані. Також здають кров та організують доставку гуманітарних вантажів від партнерів із закордону, зокрема з Румунії та Молдови. Ми долучені до інформаційного спротиву та шукаємо вкрай необхідні речі для військових. Ніхто й на думці не мав тікати за кордон чи десь відсидітися. Всі готові боронити Україну», — сказав голова фракції.

Нагадаємо, у Чернівецькій області запроваджують комендантську годину.

Коментарі