Інтерв'ю, Після ТБ

«Після ТБ»: учасник шоу «Танцюють всі» Іван Величко

Іван Величко розповів про участь у телевізійних шоу, створення наймасовішого танцювального флешмобу у Чернівцях і міжнародний фестиваль хіп-хопу у Лас-Вегасі, де потрапив у четвірку найкращих.

Іван Величко — відомий чернівецький танцюрист, хореограф, ведучий, шоумен, блогер. Танцює з семи років. І впродовж своєї танцювальної кар’єри розвивав себе у різних стилях.

«Пробував себе у бально-спортивному стилі, хіп-хопі. Відвідував різні сучасні майстер-класи як у нас, так і закордоном. Я розвивав у собі танець у різних стилях», — розповідає Іван.

«Потрапив у 50 найкращих»

Поява телевізійного проєкту «Танцюють всі» заінтригувала Івана. Адже тоді, 10 років тому, він уже був хореографом і викладав хіп-хоп.

«Цей проєкт змусив мене рухатися. Бо тоді я вже активно тренував, давав уроки танцю. Особливо друзі мене запитували, чому не йду на проєкт. Уже не пригадую, в якому точно сезоні брав участь, здається, у другому чи третьому. І серед 14 000 я дійшов до 50-ки найкращих танцюристів країни», — зауважує Іван.

У «Танцюють всі» Іван брав участь двічі. Зауважує, що вдруге вирішив піти на шоу, щоби «реабілітуватися» і дійти трохи далі, ніж зміг уперше.

Іван зізнається, що найважчим на проєкті було вставати о 5 ранку. Дуже виснажували виселення-заселення в готель. Тому каже, що «вилетів» із проєкту саме через шалений ритм.

«Це було жахливо [сміється]. Це така школа виживання. Потрібно було мати сили, натхнення, танцювати, усміхатися на камеру. Бути бадьорим, класним. Насправді це дуже виснажувало. Десь на 4-ий день я «вилетів». Я чітко пам’ятаю той день. Після ДТП, в яку я потрапив свого часу, травма на проєкті нагадала про себе. Я пам’ятаю, що танцював контемпорарі, і мені давали знеболювальне самі СТБ-вці, бо дуже боліла спина. Є люди, які спеціально йдуть у гори, щоб там намучитися, відчути цей контраст і тішитися потім життю. Так і на телевізійному проєкті», — зазначає Іван.

Танцюрист каже, що саме на проєкті познайомився з танцювальним стилем контемпорарі. І саме участь у танцювальному шоу спонукала вивчати інші танцювальні стилі.

«Такий проєкт змушує по-іншому рухатися. І взагалі, той епізод мого життя дуже запам’ятався. Після «Танцюють всі» з’явилися нові проєкти, в яких брав участь, нові пропозиції виступити десь. Щойно вийшов в етері сюжет, мене почали впізнавати на вулиці, фотографуватися. І навіть до сьогодні говорять: «Я десь тебе бачив! Лиш не можу згадати де». Звичайно, що за 10 років дещо змінилася зовнішність», — усміхається і розповідає Іван.

«Про міжнародний хіп-хоп-фестиваль у Лас-Вегасі»

Після участи у «Танцюють всі» Іван Величко поїхав на міжнародний хіп-хоп-фестиваль «World Hip Hop Dance Championship», який відбувався у Лас-Вегасі. Саме цей фест приніс йому найбільшу популярність, адже танцюрист увійшов до четвірки кращих хіп-хоперів світу.

Також Іван брав участь у танцювальному шоу «Майданс».

«Це був проєкт, який охопив усю Україну. Я готував команду з Чернівців, був хореографом-помічником. Ми зібрали тисячу людей за тиждень. Після кастингу до Києва ми поїхали з 500 дітьми. Весь потяг був наш. Тоді я об’єднав майже всі танцювальні школи нашого міста. Ми два чи три сезони брали участь. Це були прямі етери на Хрещатику, танцювали з зірками. Було круто! Мене заряджають такі масові заходи. Пізніше ми організовували у Чернівцях різні майстер-класи, танцювали на площі. Такі заходи об’єднували. Часом дуже сумую за цим. Тим паче, у часи пандемії», — ділиться танцюрист.

Участь у кожному з проєктів мали позитивний вплив. Кожен із них загартував, додав сили, досвіду і бажання організовувати круті танцювальні проєкти у Чернівцях.

Із негативних наслідків Іван пригадує пограбування у Києві.

«Нас із командою пограбували, до того ж, дуже. Були випадки, коли діти втрачали свідомість, бо танцювали під сонцем, у запиленому залі. Або їхали займатися на стадіоні, що на околиці міста. І це виснажувало. Але загалом якихось поганих наслідків не було», — зазначає шоумен.

Попри різні ситуації, Іван каже, що скучив за тими пережитими емоціями. І радить усім не боятися, не соромитися, а пробувати себе і свої можливості на телевізійних шоу.

Наразі Іван ідентифікує себе радше як блогер, аніж танцюрист. Але про участь у танцювальних проєктах згадує з радістю.

«Якщо є хоч якась можливість поїхати на кастинг — гріх не скористатися. Тому моя особиста порада — йти. Не факт, що ти пройдеш, що виграєш, але відкриєш точно для себе нові грані своїх можливостей. З’являться нові зв’язки у твоїй професії, дуже багато відкриєш для себе нового. Будь-яка подія — кастинг, проєкт — це маст-хев», — підсумовує Іван.

Фото Володимира Гуцула

Коментарі