Інтерв'ю, Після ТБ

«Після ТБ»: учасник проєкту «Україна має талант» Костянтин Яковлєв

Танцюрист про участь у різних танцювальних (і не тільки) телевізійних проєктах, вміння не здаватися і відкриття власної студії.

Костянтин Яковлєв танцями займається з 2000 року. Найбільше йому до душі хіп-хоп і брейк. Ця вулична культура заполонила серце танцюриста ще відпочиваючи підлітком у таборі. І до сих пір він не лише сам танцює, а й викладає.

«Я отримав «Так»

Танці настільки захопили Костю, що він вирішив продемонструвати свої вміння усій країні. Тому у 2011 році хлопець у складі танцювальної групи Life Style Crew вирішив взяти участь у телевізійному шоу «Україна має талант». Костя зізнається, що і до того були спроби потрапити на проєкт, але невдалі.

«Ми проходили відбір, але не проходили далі у прямі ефіри. Врешті, ми вирішили ще раз спробувати – втретє. До того я вже довгий час зустрічався з дівчиною. Я вирішив, що настав той момент освідчитися. І я захотів зробити це на сцені шоу «Україна має талант». Коли ми подзвонили і розказали організаторам про це, вони погодилися і запевнили, що все організують», — розповідає чоловік.

Костя пригадує, що треба було готувати промову, але коли настав той момент освідчення, «не те, що промову —  дар мови відняло від хвилювання».

«Я ні одного слова не міг зв’язати. Звичайно, вона сказала так. І ми тоді потрапили у 50-ку найкращих танцюристів країни. А далі постав вибір між танцюристами з Білорусі і нами. Тоді вибрали їх. Зате я отримав «Так» від своєї майбутньої дружини. Ми одружилися у 2012 році. І щасливо живемо у шлюбі дотепер», — зауважує Костянтин.

До участи в цьому шоу, Костя пробував себе у телевізійному проєкті «Танцюють всі». Три сезони він проходив на хореографію до Влада Ями. 

«Я її провалював. Бальні танці — це не моє. Там інша ритмічність, динаміка рухів. Тим паче потрібно було за 45 хвилин з партнеркою вивчити танець, підтримки різні. Для мене це було щось нове, я не міг це вивчити. Мені казали, що я класно танцюю, але хотіли спробувати мене в іншому стилі, чи потягну. Я його не потягнув», — розповідає Костянтин.

«Співав «Червону руту» і танцював»

Чоловік зазначає, що навіть пробував себе у співочому шоу «Фабрика зірок».

«Це був 2007 рік, здається. Я там танцював брейк і співав «Червону руту». Тоді мені сказали, що у мене один талант — танцювати. Зате там теж засвітився», – каже Костя.

Участь у телевізійних проєктах дало Костянтину, насамперед, досвід, загартували і дали впевненість у своїх силах.

«Я був молодий пацан. І спрацьовував азарт. Постійно хотілося кудись йти, просунутись, показати себе. Навіть якщо ми не проходили, нам робили зауваження, казали, чого не вистачає. Я мотав це собі на вус, брав до уваги, критику сприймав адекватно. Мене це ще більше мотивувало, я все одно хотів довести, що я кращий», — зауважує Костя. 

У 2019 році Костянтина запросили на румунську версію проєкту «Країна має талант», який відбувався у Румунії. Кастинг Костя разом з командою пройшов, але через пандемію проєкт перейшов на онлайн режим. Глядачі самі вибирали, хто пройде далі. Костянтин з командою не пройшли, про те тренери похвалили постановку групи. 

Танцюрист зізнається, що участь у різних телевізійних проєктах, насамперед,  реалізовували його як особистість. 

«Я переконувався у тому, що займаюся саме тим, тобто своєю справою. Я заробляв собі популярність. А ще участь у ТБ-шоу навчило мене працювати з дітьми, зокрема. Адже я тепер не просто танцюрист, а тренер і викладаю танці у своїй студії. Навчився на своєму досвіді мотивувати дітей. Зрозумів, як потрібно їх готувати, щоб вони теж досягали своїх цілей. Як не ламатися, а йти далі», — зазначає танцюрист.

«Відкрив свою студію»

Костянтин зауважує, що участь у телевізійних проєктах — один із факторів, який наштовхнув відкрити студію танцю. Хоча викладати Костянтин почав ще у 2005 році.

Участь у телевізійних проєктах додало популярности і групу стали частіше запрошувати виступати.

«Люди дивилися наш виступ і питали, чи не могли б ми з цією програмою виступити на весіллі, корпоративах тощо. Той період 2007-2008 роки ми постійно виступали. На різних вечірках і у нічних клубах «навиступалися» стільки, що мені вже це не цікаво. От дружина мені каже: «Давай підемо на дискотеку!», а я вже там набувався», — каже Костянтин.

Чоловік підсумовує, що участь у телевізійних проєктах його лише укріпили у своєму бажанні танцювати.

Наразі Костянтин зі своєю дружиною Наталею працюють разом у студії. Наталя розповідає, що саме танець їх познайомив. А на «Україна має талант» вона тоді їхала у якости підтримки.

«У жодної дівчини не виходило тоді поїхати. І хлопці мене просили, наполегливо вмовляли. Костя, зазвичай, у таких ситуаціях «проколювався», але не того разу. Я ні про що не здогадувалася до останнього. А коли він покликав мене на сцену, я і тоді не підозрювала нічого. Бо саме збіглося, що ефір був на День закоханих, тому я подумала, що він просто хоче мене привітати», — каже Наталя.

Наталя підсумовує, що участь у проєкті «Україна має талант» принесла їй щасливий шлюб, донечку і викладання танців в одній студії з чоловіком.

Фото Володимира Гуцула

Коментарі