Інтерв'ю, Після ТБ

«Після ТБ»: переможець «Фабрики зірок-2» Вадим Олійник

Вадим Олійник розповів про перемогу у «Фабриці зірок-2», створення власного лейблу та колаборацію з молодим виконавцем.

Фото надав Вадим Олійник

Український співак Вадим Олійник родом із села Нелипівців Кельменецького району Чернівецької области. 2008 року він разом із Володимиром Дантесом перемогли у «Фабриці зірок-2».
Вадим розповів «Шпальті», що участь у цьому співочому проєкті дала йому, молодому співаку-початківцю, сильний поштовх.

«Звичайно, участь і перемога у «Фабриці зірок-2» мали лише позитивний вплив. Адже для артиста-початківця важливо бути почутим. У мене, звісно, був досвід виступів, адже у Чернівцях співав у студії «Притендес», керівником якої була Ірина Мойсеєва. Я щось уже вмів, я був на той час студентом Київського університету культури. Але це «Фабрика зірок», і я ще й переміг! Це найкращий старт, про який я лише міг мріяти», – розповідає співак.

«Не хотілося покидати проєкт»

На «Фабрику» Вадим прийшов як самостійний виконавець. Але під час чергового відбору він ризикував залишити проєкт. Тому організатори подали ідею, аби об’єднатися з Володимиром Дантесом. Вадим зауважує, що не пошкодував, що погодився на цю ідею.

«Конкурсанти щотижня проходили через горнило відбору, і ні в кого не було жодних здогадок, як буде розвиватися кар’єра: буде він співати в гурті, дуеті чи сольно. Ми вчиняли емоційно так, як цього хотіли глядачі, режисери, аби шоу було цікавим. Найважчим було вилетіти за крок до фіналу і чути, що ти не фіналіст проєкту, а просто учасник. Фіналіст і учасник – це дві різні речі. І тут, напередодні фіналу, ми в номінації з Дантесом.

Тому з’явився наш дует. Ми не знали, чи буде він успішним і чи існуватиме. Після перемоги на «Фабриці зірок-2» і на першому звітному концерті у Чернігові ми виступали, а в залі сиділа Наталія Могилевська. Вона не попередила, що буде, а приїхала побачити, як ми виступаємо. Тоді вона сказала, що ми круті та що в нас усе вийде. Так і народився дует», — розповідає Вадим.

Після цього почалася активна творча кар’єра артиста як учасника дуету «Дантес&Олійник». Гастролі, поява пісень «Девочка Оля», «Мне уже 20», «Рингтон» лунали звідусіль. 

2010 року «Дантес&Олійник» перетворюється у «ДіО Фільми». Але 2014-го назву дуету повернули на попередню — «Дантес&Олійник».

Хотів спробувати себе сольно

Після 7 років творчої діяльности у дуеті Вадим вирішив спробувати себе у ролі сольного виконавця. Тому 2015-го з’являється проєкт «OLEYNIK». 

Співак зізнається, що рішення піти з дуету було не спонтанним.

«У нас закінчився контракт із Могилевською, ми з Дантесом випустили ще декілька пісень. Потім у нього з’явилося своє шоу, а я почав писати пісні. Я завжди писав пісні, це були «демки» (демо версії — ред.). І тоді подумав, чому б не спробувати себе сольно. Адже на «Фабрику зірок-2» прийшов як сольний виконавець. Те, що я покинув дует, – збіг обставин, і, можливо, життя просто мене так до цього привело», – зауважує співак.

Після «Фабрики зірок-2» у дуеті з Дантесом Вадим брав участь у «Фабриці зірок. Суперфінал», «Фабриці зірок. Росія-Україна». Також вони пробували себе в екстремальних проєктах, зокрема в «Жорстоких іграх», які відбувалися в Аргентині, та «Великі перегони» в Іспанії. 

2020 рік був дуже продуктивним

Вадим розповідає, що всі наступні проєкти, у яких він брав участь, не внесли якісь кардинальні зміни в його життя і творчість.

«Ми були постійно у змаганнях. Не можу сказати, що наступні «Фабрики» якось вплинули на творчість: стало краще чи гірше. Просто ми робили те, що нам говорять. Тому сказати, що це якось дуже вплинуло, – ні. У змаганнях ми перебували десь три роки», – каже Вадим.

В одному з інтерв’ю співак говорив, що хотів би спробувати себе на «Євробаченні». Але каже, що зараз цей конкурс вичерпав себе. 

«Я хочу робити нову музику, від якої отримуватиму задоволення. Не конкурсну музику — 100%. Тому я вирішив, що найближчим часом брати участь у відборі на «Євробачення» не буду», — зазначає співак.

Чимало пісень у доробку Вадима Олійника — україномовні. Хоча радіостанції не поспішають їх запускати.

«У мене достатньо пісень українською мовою. І мені дуже жаль, що українські радіостанції ці пісні не помічають. Саме через це я і перестав писати україномовні пісні. Бо зрозумів, що вони нікому не потрібні», — зізнається Вадим.

Багато артистів говорили про те, що карантин сильно зіпсував плани, та для Вадима він виявився досить продуктивним.

«Саме 2020 року я створив свій лейбл «PODVIG MUSIC», почав співпрацювати з молодим музикантом СТОБОЙ. Із ним ми вже записали 5 треків і зняли 2 кліпи. Тому, з точки зору продуктивности, 2020-й був вдалим. Також торік я відкрив своє шоу на ютубі «УпалОтжался». Це спортивно-розважальне шоу про людей, які мотивують інших стати кращими», — розповідає співак.

Зліва співак СТАБОЙ

Свій лейбл Вадим вирішив створити після того, як чимало музикантів зверталися до нього за порадою.

«Я давав поради і задумався над тим, чому б не створити мінілейбл, завдяки якому артист зможе нести свою творчість у маси. І при тому бути сам собі продюсером. Вважаю, що це хороший старт, а далі час покаже, як буде лейбл розвиватися», — каже співак.

Вадим підсумовує, що на 2021 рік у нього величезні плани.

«Дуже багато є пісень, дуже багато є музичних ідей, які хочеться втілити. Тому не можна зупинятися, а просто йти вперед і радувати глядачів своєю музикою», — зазначає співак.

А поки що свої плани Вадим не розголошує, тому лишається лише очікувати хороших новин і пісень.

Коментарі