Інтерв'ю, Після ТБ

«Після ТБ»: фіналіст «Голосу країни» Андрій Рибарчук

Андрій Рибарчук розповів про участь у співочому шоу «Голос країни», про написання власних пісень і виступи по всій країні.

Андрій Рибарчук два роки тому вирішив спробувати свої сили у співочому шоу «Голос країни».

Тоді, 2018-го, під час сліпих прослуховувань Андрій підкорив усіх чотирьох суддів виконанням пісні «Закрили твої очі» Тіни Кароль і змусив їх повернути свої крісла.

Хлопець і зараз каже, що не очікував такого результату, адже музичної освіти не має. Але завдяки своєму співочому таланту Андрій, маючи фінансову освіту, потрапив у команду Тіни Кароль, пройшов усі етапи конкурсу і дійшов до фіналу.

«Я брав участь у 8 сезоні «Голосу країни». Я нічого не очікував від цього, а з друзями просто вночі зібралися і поїхали. Я був на кастингу 7 сезону, та в мене нічого не вийшло. Сказали, що не те. І тому на 8 сезон не дуже хотів їхати — якось не було віри. Але друг мені сказав увечері: «Поїхали!» І Вже зранку ми були в Києві», — розповідає Андрій.

Хлопець каже, що не думав про конкуренцію, коли їхав на кастинг, а хотів просто заспівати. Можливо, недооцінення себе і своїх співочих здібностей грало з ним злий жарт.

«Є такий у мене момент, коли я недооцінюю себе тому, що у мене немає музичної освіти. Були, звичайно, «злі язики» — люди, які вміло наголошували на цьому. «Та ну, що ти там без освіти розумієш! От я і консерваторію закінчив, і концерти даю, і гонорари по 2000 доларів отримую»… Це, звісно, давило на мене. Але я не думав про конкуренцію, адже ти конкуруєш, коли хочеш виграти. Я не хотів виграти – я хотів співати. Це і зробив. Напевно, саме це і дало результат. Я не можу сказати, що на «Голосі» володів якимись захмарними вокальними даними. Точно ні! І нині, думаю, співаю краще, ніж співав на той момент. Адже зараз більше практики, більше тренуюся. А до того була гітара, на якій я грав удома, і на цьому все закінчувалося. Тому саме те, як я подав той спів, зіграло якусь роль», — розповідає Андрій. 

Хлопець зауважує, що є два Андрії: співак і той інший, який займається футболом, вчився на фінансиста. Вони зовсім різні, адже якщо в житті Андрій може бути різким, швидко запалюється, то на сцені він спокійний, меланхолійний і чуттєвий.

Хлопець зізнається, що після проєкту було важко і досі важко, хоча минуло вже більше двох років.

«Важко тому, що хочеться туди. Направду, сцена «Голосу країни» особлива, вона притягує. Там відчуваєш неймовірні емоції. І зараз, коли працюю музикантом, не завжди зустрічаю таких людей, які готові тобі віддавати так, як ти віддаєш. Саме на сцені «Голосу» я зустрічався з надзвичайно сильними і потужними людьми, які хочуть зловити твою емоцію і віддати свою. Саме це і створює магію. Це як наркотик — воно починає манити і хочеться більше там бути», — каже Андрій.

Хлопець зазначає, що якихось негативних наслідків від участи у проєкті в нього немає. Із «Голосом країни» в Андрія пов’язані найкращі емоції і переживання. 

Вам буде цікаво: «Після ТБ»: Мальвіна Чукля – переможниця «Топмодель по-українськи»

Хоча каже, що після шоу з’являлися думки про те, що десь треба було більше зусиль, десь – своєї думки. 

«Це телевізійний проєкт, тому всі зацікавлені у шоу. Можливо, на якихось етапах півфіналу чи фіналу треба було щось по-іншому зробити. Не знаю, жаліти про це не буду. Але часто про це думаю», — додає хлопець.

Також розповідає, що проєкт дав йому поштовх до того, аби співати більше, удосконалювати себе і свої музичні здібності.

«Весь проєкт – це тільки позитивні емоції. Неважливо, програв чи виграв, дійшов до того етапу чи до іншого. Я всім повторюю і зараз скажу, що після проєкту я почав співати. І до того співав, але це було лише вдома. І ніби теж непогано співав. Саме проєкт надає медійности. У сучасному світі не останню роль відіграє популярність. Проєкт дав цей стартап мені, я почав співати, мене почали запрошувати виступати», — каже співак.

Андрій розповідає, що все ж був момент на проєкті з дещо негативним відтінком, але який зовсім не зачепив його почуттів.

«Був один випадок, коли я заспівав з Іваном Вороном – рокером, а я більш попсовий. Тому тоді на мене напали всі рокери і в один голос кричали: «Рок живий. Іван – молодець, Андрюха – ніякий!» Я до цього ставлюся спокійно, тому що в кожного співака своя публіка. Його люблять за одне, мене — за інше. А підбурювати когось чи казати, щоб писали проти того чи за мене, я не люблю. Були мінімальні якісь напади, але все було ок», — каже Андрій.

Проєкт додав Андрієві нових підписників у соцмережах, фанів, яких він «зачепив» своїм співом. Вони і під час проєкту, і після нього пишуть хлопцеві повідомлення і дякують за творчість.

«Багато людей писали і досі пишуть. Я їм вдячний за це і дякую Богові за те, що можу когось надихати своїм співом. Багато просять мене писати свою музику. Вона є, але «сира», тож треба багато працювати для того, щоб вона була кльовою. Дасть Бог, скоро (а я вже два роки так кажу), може, таки щось випущу своє», — каже Андрій.

Ще під час участи у «Голосі країни» Андрій створив свій музичний гурт. 

«У мене було дуже багато знайомих музикантів. І ось ми зібралися: гітарист, басист, барабанщик і я – так учотирьох і створили гурт. У нас теж дещо Rock-ова музика. Ці два роки ми виступали. Нас запрошували у Київ, Львів, Дніпро, Одесу, Івано-Франківськ, Луцьк. Багато де були. І саме зараз у нас є проєкт спільно із симфонічним оркестром. Ми вже давали 4 концерти в Одесі. Потроху рухаємося», — розповідає Андрій.

Хлопець зауважує, що карантин досить сильно вдарив по творчості. Заплановані концерти скасували або ж перенесли на невизначений термін.

На запитання, чи не збирається Андрій узяти участь у інших ТБ-шоу, він відповідає заперечно, адже не бачить у цьому сенсу.

«Багато хто мені каже, щоб я йшов на інші шоу. Я вважаю, що це не надто щиро. Я не бачу сенсу в тому, щоб знову піти на якесь шоу. Є люди, які ходять від проєкту до проєкту. На жаль, їх багато. Бо фактично завдяки цьому твій гонорар виростає на 50 доларів. Я і у фінальній промові казав, що моя мета на конкурсі була показати, що неважливо, хто ти: якщо хочеш чимось займатися – роби це, йди до своєї мети», — наголошує хлопець.

Андрій підсумовує, що проєкт – яскравий відрізок його життя, який йому запам’ятається на все життя.

«Це неймовірний шматочок мого життя, і я дуже задоволений ним».

Фото Володимира Гуцула

Коментарі