Ініціативи, Новини

У Чернівцях за кошти благодійників реалізують 5 проектів для розвитку міста

Фонд «Кращим БУТИ» визначив переможців конкурсу на отримання гранту.

Фото unsplash.com

Благодійний фонд «Кращим БУТИ» визначив переможців конкурсу на отримання гранту для реалізації проектів культурно-освітнього напрямку та проектів, спрямованих на розвиток Чернівців. Як повідомила «Шпальті» співзасновниця і виконавча директорка фонду Оксана Лелюк, загалом чернівчани подали 11 заявок. Із них обрали 5 проектів-переможців, які втілять у життя за кошти благодійників:

1. Open Space na Hlavky (автори – Іванна Мальчевська та Павло Ліпінський).

Мета проекту – створити оглядовий майданчик-відпочинкову зону для чернівчан, що слугуватиме культурно-освітнім простором, шляхом облагородження території на вулиці Главки поруч із будинком Ольги Кобилянської.

2. «Зайчик-Нестрибайчик та його смілива мама» (Оксана Драчковська).

Проект передбачає видання казки для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, яка водночас є просвітницьким соціальним проектом. Головний герой історії – Зайчик, який відрізняється від своїх братів і сестер, а також від ровесників тим, що не може стрибати і рухатися, як інші звірята, і пересувається на інвалідному візку. За сюжетом, він за допомогою рідних та друзів долає всі труднощі, які у нього виникають, і адаптується у своєму середовищі.

3. Спортивна підготовка та військово-патріотичне виховання молоді у патріотично-вишкільному таборі «Добринівці» (Олександр Паращук)

Мета проекту – сприяння вихованню національно свідомих, інтелектуально, духовно та фізично розвинутих громадян на традиціях українського козацтва, патріотів на засадах християнської моралі.

4. «Бумеранг» – створення можливостей для комунікації, навчання та дозвілля літніх людей (Ярина Біла).

Проект спрямований на взаємодію літніх людей із молоддю для побудови та налагодження діалогу поколінь. Реалізується через зустрічі пенсіонерів та молоді у форматі «жива бібліотека», обмін досвідом, майстер-класи з народної творчості, заняття спортом і танцями, творчі та культурні вечори, спільні перегляди кінофільмів, навчання з комп’ютерної грамотності та англійської мови.

5. Наукові пікніки (Богдана Бойчук).

Мета проекту – популяризація природничих наук (математики, фізики, хімії, біології, астрономії), створення умов для творчого розвитку особистості та інтелектуального самовдосконалення молоді.

Читайте також: «Небесні ноти». Містянам презентували казку-фентезі про Чернівці. Фото

Наразі ще триває реалізація одного з проектів-переможців минулорічного конкурсу від БФ «Кращим БУТИ». Йдеться про зйомки документального фільму Лесі Воронюк про лінгвоцид української мови та русифікацію «Соловей співає». Презентація стрічки запланована на листопад 2019 року.

 

Коментарі