«Небесні ноти». Містянам презентували казку-фентезі про Чернівці. Фото

У книзі йдеться про те, як школярі врятували зачакловане місто та його жителів від скам’яніння.

У костелі Пречистого Серця Ісуса відбулася презентація казки про Чернівці «Небесні ноти». Головним героєм фентезі з елементами детективу є наше місто. У казці йдеться про те, як семеро школярів врятували зачакловані Чернівці та його жителів від суцільного скам’яніння. Книга поєднує казкові події з географією, історією та архітектурою міста.

Героями книги є діти-представники різних національностей, що живуть у Чернівцях, тому у презентації взяли участь всі національні товариства. Казку, яку написала Наталя Куконіна, а ілюструвала Раїса Рязанова, видали за підтримки благодійного фонду «Кращим бути» у рамках проекту «Велика мала книга».

«Я, як читач, була вражена, тому що книга написана в легкій формі, доступній для дітей, у ній ненав’язливо і цікаво подається інформація про Чернівці. Ця казка виховує у дітях розуміння того, що вони не живуть осторонь цього міста, а є його частиною та можуть на щось впливати», – розповіла у коментарі «Шпальті» виконавчий директор БФ «Кращим бути» Оксана Лелюк.

Під час презентації звучали пісні різними мовами, а на присутніх чекали приємні сюрпризи.

«Усім дітям, які прийшли на презентацію, подарували примірник книги. Я сподіваюсь, що її не продаватимуть, а роздаватимуть малечі, окрім цього, вже є чимало охочих з різних установ, бібліотек отримати цю книжку», – сказала Оксана Лелюк.

Надалі за підтримки БФ «Кращим бути» видадуть казку екологічного спрямування, яку мають написати спільно з чернівецькими дітьми. Також проведуть конкурс пошукових робіт з історії міста серед школярів.

Фото Євгенії Калюжки

Залишити відгук