Аналітика, Перша шпальта

На вулиці Гагаріна в Чернівцях мостять нову бруківку: що робитимуть зі старою

Ремонтні роботи планують завершити до 1 листопада цього року.

Фото з фейсбуку Василя Зазуляка

У Чернівцях тривають ремонтні роботи дорожнього покриття на вулиці Гагаріна. На ділянці від залізничного вокзалу, а саме від будинку № 45 до 75, переукладають бруківку.

Роботи планують завершити до 1 листопада цього року.

«Проблема дороги на Гагаріна назрівала десятиліттями. Наразі стан тамтешнього покриття значно ускладнює безпечний рух. Саме тому розпочали перемощення бруківки на найбільш аварійних частинах – незабаром там не буде провалів та вибоїн», – про це написав у фейсбуку заступник міського голови Чернівецької міської ради Василь Зазуляк.

За інформацією на Прозоро, міська рада уклала угоду на виконання робіт із підприємцем – Криваком Андрієм Михайловичем, який зареєстрований як ФОП у Чернівцях за адресою: вулиця Головна 216/71. До речі, цей же ФОП виконував цього року ремонтні роботи на вулиці 29 Березня у Чернівцях.

Вартість робіт згідно з кошторисом на послуги – поточний ремонт дорожнього покриття на вулиці Гагаріна у Чернівцях – становить 18 мільйонів 209 тисяч 532 гривні. 

Як повідомили у Департаменті інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради з посиланням на директора Григорія Прохоренка, наразі підрядник завершив облаштування основи й розпочав процес мощення бруківки. 

«Роботи виконують із перемощення бруківки з облаштуванням основи. Оскільки там проблема з основою, тому все пливло, покриття було нерівним, а це значно затратніший процес», – зазначили в Департаменті.

Фото з фейсбук-сторінки Василя Зазуляка

Щодо бруківки, то у відомстві кажуть, що частину замінять на нову, адже багато знищеної та непридатної.

«Дуже багато старої бруківки, яка вже розсипалася від ваги та часу, і тому частково мостять нову. Частина старої бруківки розтрощена, і її неможливо ще раз використати. Мостять тільки ту, яка ще придатна».

Кажуть, що наразі підрядник виконує роботи згідно з графіком. 

Що буде зі старою бруківкою

У Департаменті інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради зазначили, що стару бруківку, яка ще придатна до експлуатації, використають максимально.  

Щодо залишків, які непридатні для використання, у Департаменті не можуть сказати, куди їх подіне фірма-підрядник. Водночас запевняють, що стара бруківка на вулиці Гагаріна — не австрійського періоду, а отже, немає цінности. Її замінили під час ремонту 1967 року.

Що відомо про ФОП Кривака Андрія Михайловича 

Згідно з інформацією сервісу моніторингу реєстраційних даних українських компаній «Opendatabot», Кривак Андрій Миколайович зареєстрований як ФОП від 28.04.2021 року у Чернівцях, (головний квед – 41.20 «Будівництво житлових і нежитлових будівель»).

Також він є директором ТОВ «ПЕЧЕРСЬКІ АПАРТАМЕНТИ» (її спеціалізація — купівля та продаж власного майна) та водночас власником ТОВ «ПРОМЕНД ТОРГ» (неспеціалізована гуртова торгівля), ГО «АРТ ТАУН» (діяльні громадські організації).

 

У документах для участи в тендері підрядник надав документи про наявність досвіду роботи. Згідно з цією інформацією, ФОП Кривак Андрій Михайлович виконував поточний ремонт вулиці 29 Березня у Чернівцях згідно з договором від 7.09.2022 року.

 

Коментарі