Інтерв'ю

У Чернівцях команда повинна бути завжди: інтерв’ю з новим президентом ФСК «Буковина»

Про бажання очолити клуб під час повномасштабної війни та чим зараз живе чернівецький футбол.

Андрій Сафроняк – новий президент футбольно-спортивного клубу «Буковина». 

Він починав свій шлях у спорті з дитячо-юнацької школи, грав за дорослі клуби на чернівецьких та івано-франківських чемпіонатах. З 2004 по 2006 Андрій грав у команді «Буковина», а потім почав займатися бізнесом – торгівлею будівельними матеріалами. 

Новий президент ФСК «Буковина» розповів Шпальті, що спонукало очолити клуб під час повномасштабної війни та чим зараз живе чернівецький футбол.

«Капітального будівництва не плануємо»

Зараз складно говорити про перспективи. Ми готуємося до чемпіонату, є меценати, які нам у цьому допомагають, але довгострокові плани будувати складно. Взагалі під питанням була участь нашої команди в чемпіонаті. Багато клубів в Україні відмовилися від участи. Але ми хочемо, щоб уболівальники отримували хоча б якесь задоволення в цей нелегкий час. 

Щодо інфраструктури стадіону теж складно щось вирішувати. Але є люди, які готові допомогти. Ось, наприклад, учора підійшов мій знайомий підприємець, який захотів допомогти зробити вхід на стадіон за свої кошти. Наразі капітального будівництва не плануємо. 

Про бажання очолити клуб та фінансування 

Це рідна команда. Хотілося й хочеться вивести її на якийсь інший, вищий рівень. Хтось мені сказав, що це новий шанс у футболі. Я вважаю, що в такому місті, як Чернівці, команда повинна бути завжди. 

Стан стадіону всі бачать – він не дуже задовільний. Цьогоріч планували запустити документацію по реконструкції коштом програми «Велике будівництво». Оскільки почалася війна, на цьому все й закінчилося. 

Швидше за все, що кошти з міського та обласного бюджетів до клубу надходити не будуть. Але керівництво міста й области все одно нам допомагає – шукає меценатів. Наразі формуємо бюджет та підписуємо контракти. Звісно, що цьогоріч грошей буде менше, тож будуть і менші зарплати.

Робимо ставки на місцевих футболістів

Не можемо ставити високих планок, бо не дозволяє бюджет і, зі свого боку, допомагаємо армії. Тому головне завдання на цей сезон – нормально грати на полі. Наразі ПФЛ (Професійна футбольна ліга – авт.) вирішує, у якій ми будемо лізі.

Зараз ми ще в пошуку нових гравців. Щотижня приїжджають футболісти з різних регіонів України, але ми робимо ставку на місцевих. Багато команд, які були укомплектовані, зараз шукають гравців, адже чимало залишилися за кордоном. Загалом у «Буковині» тренуються 25 гравців. 

Є дуже багато вболівальників, які зараз перебувають на передовій. Вони пишуть, бо хвилюються за нашу команду. Для них буде приємно, якщо наші футболісти братимуть участь у чемпіонаті. Хоча б для таких людей ми повинні грати далі.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі