Новини

Гендиректор Чернівецької обласної лікарні, якого підозрюють у привласненні карет швидкої, вийшов під заставу 200 тисяч гривень

За даними правоохоронців, він вимагав гроші за перевезення у каретах швидкої від пацієнтів. Ці машини передали Буковині як гуманітарну допомогу.

фото: okl.cv.ua

Гендиректор Чернівецької обласної лікарні Сергій Бродовський вийшов із-під варти під заставу розміром у 200 тисяч гривень.

Про це в коментарі Суспільному сказав начальник Чернівецького слідчого ізолятора Вадим Кривой. За його словами, Бродовський вийшов під заставу 9 травня.

Раніше ми повідомляли, що у Чернівцях на хабарі та незаконному використанні гуманітарної допомоги затримали гендиректора медичного закладу.

Обласне управління Служби безпеки України повідомило, що його підозрюють у вимаганні плати за перевезення пацієнтів каретами швидкої.

За даними слідства, посадовець використовував надану на потреби ЗСУ та закладам охорони здоров’я гуманітарну допомогу — а саме 5 карет швидкої — для особистого збагачення.

Наразі на посаді гендиректора лікарні — Дмитро Домбровський, який і обіймав її, допоки Сергій Осачук не призначив на час війни Бродовського.

«Мене поновили на посаді 5 травня наказом обласної ради. Я на посаді на два місяці», — розповів Шпальті Домбровський.

За словами нинішнього гендиректора, Бродовського на роботі немає, він відсторонений.

Реакції очільника ОВА Осачука щодо затримання людини, яку він призначив, не було.

Сам Сергій Бродовський також цю ситуацію ще не прокоментував. У нього вимкнений телефон.

Нагадаємо, 12 липня голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко призначив  Дмитра Домбровського тимчасовим керівником обласної лікарні

8 жовтня його обрали генеральним директором ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня».

Дмитра Домбровського підтримали шестеро членів комісії з дев’яти. Питання про призначення та підписання контракту на п’ять років із ним мали розглянути на сесії обласної ради.

Коментарі