Новини

У Чернівцях обрали гендиректора обласної клінічної лікарні

Ним став нині тимчасовий виконувач обов’язків директора хірург Дмитро Домбровський.

Сьогодні, 8 жовтня, Дмитра Домбровського (нині він виконує обов’язки керівника) обрали генеральним директором ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня». Рішення ухвалила комісія з проведення конкурсу на зайняття цієї посади.

Обрання на посаду Дмитра Домбровського підтримали шестеро членів комісії з дев’яти. Питання про призначення та підписання контракту на п’ять років із Домбровським винесуть на розгляд сесії обласної ради.

Цьому рішенню передувало рішення конкурсної комісії про допуск до участи в конкурсі іншого кандидата на посаду гендиректора обласної клінічної лікарні — Сергія Цинтаря.

Після розгляду пакета поданих документів комісія ухвалила рішення про недопуск Сергія Цинтаря до участи в конкурсі. Оскільки він не подав документи про зайняття керівних посад (для призначення на посаду директора такого закладу обласного рівня потрібний стаж керівної посади 7 років. Цього у кандидата не було).

Інший учасник конкурсу — Бродовський — зняв свою кандидатуру за власним бажанням.

Після ухвалення рішення про зняття кандидатури Сергія Цинтаря з конкурсу його представник заявив про позов до суду на конкурсну комісію.

У коментарі журналістам Дмитро Домбровський, який уже понад два місяці виконує обов’язки керівника лікарні, розповів про проблеми, які нині є в закладі. 

«Перша проблема — це фінансування обласної клінічної лікарні. Питання пандемії, надання допомоги хворим на Сovid-19, безпеки персоналу тощо. Але є шляхи вирішення цих питань. Хочеться, аби обласна лікарня стала флагманом, високоспеціалізованою, хірургічно-терапевтичною клінікою, яка могла б надавати якісно допомогу населенню», — зазначив він.

Також Дмитро Домбровський сказав, що для нього посада — це засіб реалізувати свої вміння та навички, які отримав під час роботи в інституті хірургії та трансплантології у Києві, та те, що бачив у лікарнях в інших країнах. Хоче подібне зробити в Чернівцях. 

Нагадаємо, 13 липня цього року Дмитра Домбровського призначили тимчасовим керівником Чернівецької обласної лікарні.

Фото Володимира Гуцула

 

Коментарі