Новини

Гендиректора лікарні на Буковині Сергія Бродовського підозрюють у привласненні 5 карет швидкої

За попередніми даними, він вимагав гроші за перевезення у каретах швидкої від пацієнтів. Ці машини передали Буковині як гуманітарну допомогу.

У Чернівцях на хабарі та незаконному використанні гуманітарної допомоги затримали гендиректора медичного закладу.

Як повідомляє Обласне управління Служби безпеки України, його підозрюють у вимаганні плати за перевезення пацієнтів каретами швидкої.

За даними слідства, посадовець використовував надану на потреби ЗСУ та закладам охорони здоров’я гуманітарну допомогу — а саме 5 карет швидкої — для особистого збагачення.

«Після прибуття на територію України автомобілі швидкої допомоги не були розподілені на потреби армії чи лікарень, натомість їх зареєстрували за благодійною організацією, яку очолює цей же керівник лікарні, та використовували для надання платних послуг громадянам», — ідеться у повідомленні Чернівецької обласної прокуратури.

Патрульна поліція Чернівецької области повідомила, що затримали генерального директора обласної клінічної лікарні. Відомо, що на цій посаді був Сергій Бродовський.

Затримали його на хабарі розміром 16 тисяч гривень. Такі гроші він отримував за перевезення хворого з Чернівців до Ужгорода.

Слідство встановлює всі обставини та причетних до розкрадання, привласнення чи незаконного використання гуманітарної допомоги осіб.

Імені цієї людини поки що не розголошують, як і медзакладу, у якому він працював.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернівецькій області.

Нагадаємо, нового гендиректора Чернівецької обласної лікарні призначив Сергій Осачук. Згідно з рішенням, кадрові зміни актуальні на час воєнного стану. При цьому повноваження в.о. Дмитра Домбровського припинили.

 

 

Коментарі