Новини

Осачук призначив нового гендиректора Чернівецької обласної лікарні

Згідно з рішенням, кадрові зміни актуальні на час воєнного стану. При цьому повноваження в.о. Дмитра Домбровського припинили.

В обласному некомерційному підприємстві «Чернівецька обласна клінічна лікарня» новий гендиректор – Сергій  Бродовський.

Відповідні кадрові зміни ухвалив голова Чернівецької ОВА Сергій Осачук рішенням від 12 березня.

«З метою розгортання максимальної спроможности для забезпечення медичної допомоги в умовах війни з російським агресором призначити з 12 березня 2022 року генеральним директором обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецька обласна клінічна лікарня» на період воєнного стану Бродовського Сергія Петровича», — йдеться у документі.

Також цим наказом Осачук припинив повноваження виконувача обов’язків генерального директора обласного комунального некомерційного підприємства «Чернівецька обласна клінічна лікарня» Дмитра Домбровського.

Це у коментарі Шпальта підтвердив Домбровський.

Лікар каже, що дізнався про рішення із наказу. Попередньо з ним ніхто із цього приводу не спілкувався.

«Ніяких претензій не було висунуто, лікарня працювала у штатному режимі. Ніяких розмов цьому не передувало. Мабуть, просто треба було поміняти людину. У мене образ ніяких немає. Зараз війна. У всіх одна мета – щоб війна закінчилася перемогою», — зазначає лікар.

Також він додає, що це призначення ніяким чином кардинально не змінять роботу установи.

«Це не було на часі. На переправі коней не міняють, як то кажуть. Обґрунтування і підґрунтя не було ніякого. Але так вирішили. Юридично мають право. А я продовжую виконувати далі свою роботу, яка зараз дуже потрібна», — додав  він.

Наразі Дмитро Добмровський повернувся на попередню посаду начальника відділу хірургії судин.

Нагадаємо, 12 липня голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко призначив  Дмитра Домбровського тимчасовим керівником обласної лікарні

Раніше Домбровський брав участь у конкурсі на посаду гендиректора обласної лікарні. Однак тоді конкурсна комісія обрала Сергія Цинтаря. Результати Домбровський оскаржив у Чернівецькому адміністративному суді, який скасував рішення конкурсної комісії.

А Верховний Суд України зобов’язав комісію обрати нового переможця.

8 жовтня Дмитра Домбровського обрали генеральним директором ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня». Рішення ухвалила комісія з проведення конкурсу на зайняття цієї посади.

Дмитра Домбровського підтримали шестеро членів комісії з дев’яти. Питання про призначення та підписання контракту на п’ять років із Домбровським мали розглянути на сесії обласної ради.

Коментарі