Поради

Навчання за методом Каллана: як іноземна мова змінює життя

Цей метод розроблений у Кембриджському університеті і базується на підході, що максимально близький до вивчення рідної мови маленькою дитиною.

Сьогодні немає потреби доводити, наскільки важливо сучасній людині знати англійську. Цю мову міжнародного спілкування використовують під час подорожей світом, у навчанні та роботі. Однак не всі здогадуються про те, що іноземна здатна впливати на життя, змінюючи світогляд людини.

Як це працює?

Психологи стверджують, що завдяки опануванню англійської чи іншої чужої мови реально створити нову ідентичність. Це пов’язано з психологічними установками та обмеженнями.

З дитинства ми занурені у певне мовленнєве середовище. Рідною мовою дитина розмовляє, навчається, з її допомогою пізнає світ. Спілкуючись нею, людина почувається вільною. Крім того, формуються особистісні позитивні чи негативні асоціації, пов’язані з окремими словами.

У вивченні англійської ефективним визнаний метод Каллана, який використовують у школі «Профі-Центр». Дізнатися детальніше про систему навчання та розташування офісу в Чернівцях можна тут: https://www.profi-center.com.ua/callan/chernivtsi/. Щодо методу, він зарекомендував себе найкращим чином за роки застосування у понад 35 країнах світу.

Особливості системи Каллана

Цей метод розроблений у Кембриджському університеті і базується на підході, що максимально близький до вивчення рідної мови маленькою дитиною.

У дитинстві не виникає потреби спеціально витрачати час на те, щоб навчитися розмовляти. Маленька людина занурена у мовленнєве середовище, вона чує, як дорослі говорять одне до одного, звертаються до неї. Поступово відбувається автоматичне відтворення почутих слів, які набувають змісту.

Навчання за методом Каллана полягає в активному спілкуванні. Викладач ставить запитання, а учні мають відповідати, використовуючи ті ж самі слова. Їх коригують, якщо вони помиляються. Досить швидко слова запам’ятовуються, і водночас, непомітно для себе, студенти навчаються правильно будувати речення, засвоюють граматичні конструкції.

Метод Каллана високо цінують за те, що людина в результаті набуває навичку розмовляти автоматично. Тобто немає потреби перекладати в голові те, що каже викладач. Як і відповідь складається у думках — наче сама собою. Фактично це мислення іноземною, що можна вважати найефективнішим засвоєнням знань.

Починаючи від розмовної мови, учні переходять до читання й письма. Таким чином після завершення навчання реально цілком оволодіти англійською, щоб використовувати її в житті.

 

Коментарі