Новини

Захистить вакцинація: вагітні мають на 70% вищий ризик померти від коронавірусу

Вакцинація під час вагітности на будь-якому терміні не має негативного впливу на плід чи на майбутню матір.

Вагітні жінки мають значно вищий ризик ускладнень від коронавірусу, ніж невагітні. За статистикою, вони частіше потрапляють до реанімації та під апарат штучної вентиляції легень. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.  

За даними американського Центру з контролю та профілактики захворювань (CDC), вагітні жінки із COVID-19 мають на 70% вищий ризик померти внаслідок цієї хвороби.

Крім того, для хворих на ковід вагітних підвищується можливість передчасних пологів. Після цього новонародженого шпиталізують у палату інтенсивної терапії.

Захистить вакцинація

У МОЗ нагадують, що вакцинація під час вагітности на будь-якому терміні не має негативного впливу на плід чи на майбутню матір. При цьому користь від вакцини йде як для вагітної, так і для дитини, і вона набагато більша, ніж будь-які потенційні ризики.

Вам може бути цікаво: Вагітні жінки передають антитіла до коронавірусу своїм малюкам після вакцинації — дослідження

Якщо ж людина захворіла на ковід, то вакцинація значно захищає від важкого перебігу недуги. У міністерстві пропонують обрати для вагітних вакцини на платформі мРНК — в Україні це Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

Нагадаємо, що станом на 18 жовтня у Чернівецькій обласній лікарні перебувають близько 60 дітей із ковідом, чверть із них — немовлята. Один із малюків, які перебувають на апараті ШВЛ у лікарні, новонароджений від COVID-позитивної мами.

Раніше ми писали про те, де в Чернівцях можна вакцинуватися вагітним та як це зробити.

 

Коментарі