Новини

У Чернівецькій обласній лікарні перебувають близько 60 дітей з ковідом, чверть з них — немовлята

Кожного дня в обласну лікарню потрапляють від 15 до 20 дітей із COVID-19 чи підозрою на нього.

Фото: skynews

У Чернівецькій обласній дитячій лікарні, яка приймає хворих із COVID-19, наразі перебуває 58 дітей. Двоє із них у реанімації, один новонароджений підключений до апарату ШВЛ. Кожного дня в обласну лікарню потрапляють від 15 до 20 дітей із COVID-19 чи підозрою на нього. Про це розповів генеральний директор лікарні Олександр Тесліцький, передає Укрінформ.

«У нас наразі лікуються 58 дітей. У 28 із них COVID-19 підтверджений, решта — із підозрою. Стан хворих середньо важкий та важкий. П’ятеро діток потребують кисневої терапії, одна дитина — на апараті ШВЛ. Значна частина малих пацієнтів має пневмонію, є діти із високою температурою на фоні респіраторної хвороби, підтвердженої COVID-19», — розповів Тесліцький.

Лікар каже, що  останнім часом зросла кількість пацієнтів до одного року, наразі це 15 дітей у відділенні. Зазвичай це діти, в яких батьки хворіють, або діти, які контактували із кимось з підтвердженим COVID-19.

Тесліцький розповів, що один із малюків, які перебувають на апараті ШВЛ — новонароджений від COVID-позитивної мами. Дитина народилася недоношеною — вагою 1450 грамів, зараз вона у важкому стані.  Передчасні пологи спровокував важкий перебіг хвороби у матері. При цьому лікар каже, що перший тест на коронавірус у дитини був негативним, днями мають зробити повторний.

Зазначимо, що за останній тиждень в Україні померло 2300 людей. При цьому в Чернівецькій області — 91 людина.

У МОЗ укотре закликають громадян вакцинуватися, та запевняють, що від початку вакцинаційної компанії в Україні не виявили жодного летального випадку після щеплення.

Коментарі