Новини

За останній тиждень від коронавірусу в Україні померло понад дві тисячі людей: ситуація на Буковині

Наразі 5 областей перейшли в «червону» зону.

Фото: Yonatan Sindel|Credit: Flash90

За минулий тиждень через спричинені коронавірусом ускладнення померло на 22% більше людей, ніж минулого тижня. Про це повідомив на брифінгу головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Відтак, за інформацією головного санлікаря, за останній тиждень померло 2300 людей. При цьому в Чернівецькій області загинула 91 людина.
Окрім цього, головний санлікар розповів, що за останній тиждень загалом виявили понад 105 тисяч нових випадків коронавірусу. Це на 11% відсотків більше, ніж тижнем раніше. Кузін наголошує, що темп поширення хвороби «надзвичайно стрімкий».
При цьому пік захворюваності в МОЗ очікують наприкінці жовтня. Наразі вже близько 57% ліжок у країні для хворих на ковід зайнято, однак у МОЗ стверджують, що ситуація залишається під контролем:

«Зараз завантаженість ліжок 50–60%. Ми тримаємо ситуацію на такому рівні. Є регіони, де є перевантаження з ліжками», — кажуть у міністерстві.

Так, у Херсоні міські лікарні, які приймають хворих на СOVID-19, заповнені майже на 100%, тож розпочалися госпіталізації херсонців до сусідніх населених пунктів. Херсонщина перша увійшла в «червону» зону.

Кузін звітує, що Дельту наразі виявили у всіх областях України, а 14 з них відповідають критеріям «помаранчевої» зони. При цьому вчора, 17 жовтня, окрім Херсонщини, до «червоної» зони увійшли Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська області.

У МОЗ укотре закликають громадян вакцинуватися, та запевняють, що від початку вакцинаційної компанії в Україні не виявили жодного летального випадку після щеплення. Серйозних ускладнень при цьому зафіксували 113 випадків.

Коментарі