Новини, Репортаж

У Чернівцях показали виставу «Хлібне перемир’я» за п’єсою Сергія Жадана: фото

Вистава входить у програму фестивалю Meridian Czernowitz, що триватиме до 5 вересня.

Сьогодні, 3 вересня, у рамках щорічного міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz у Чернівцях показали виставу «Хлібне перемир’я» за п’єсою Сергія Жадана.

Вистава розповідає про життя людей з «сірої зони», що утворилася улітку 2014 року під час війни на Донбасі, про смерть близьких, про війну не лише на окупованій території, але й у самих людях.

Зокрема, у п’єсі йдеться про стосунки між братами Толіком і Антоном під час війни. У Толіка померла мати, але він не може її поховати, бо міст, через який можна потрапити  у місто — зруйновано. Здавалося б, все може вирішитися, коли приїжджає старший брат Антон. Але стосунки між братами виявилися далеко не такими теплими.

Подія відбулася в Чернівецькому музично-драматичному театрі ім. О. Кобилянської, за участі Київського академічного театру драми і комедії на Лівому березі Дніпра.

Виставу «Хлібне перемир’я» планували показати ще у вересні минулого, проте через пандемію дата змінювалася кілька разів. Урешті решт прем’єра відбулася у Києві, 28 грудня 2020 року. Цікаво, що безпосереднім матеріалом для п’єси стали сюжети, які не ввійшли в остаточну версію книги Жадана «Інтернат».

Режисер вистави – Стас Жирков.

Нагадаємо, що цими днями, з 3 по 5 вересня у Чернівцях проходить міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz.

Вам може бути цікаво: У Чернівцях стартував фестиваль Meridian Czernowitz. Як це було

Фото Володимира Гуцула

Коментарі