Поради

Робота в Україні: куди піти працювати, якщо немає досвіду

Правила пошуку роботи, якщо у вас немає досвіду.

Фото надане рекламодавцем

Якщо у вас немає досвіду роботи, це зовсім не означає, що ви не можете знайти хорошу роботу. На сервісі OLX Робота є чимало вакансій, де роботодавці пропонують посаду з можливістю навчання.

Як вибрати вакансію: основні принципи

Якщо вам потрібна робота Чернівці пропонують чимало різноманітних варіантів із хорошим заробітком та без необхідности мати досвід. Якщо ви студент і шукаєте можливість заробити під час канікул, найкращими пропозиціями будуть:

— бармен;
— офіціант;
— кур’єр;
— адміністратор ресторану чи готелю;
— касир;
— менеджер із продажів.

Найчастіше ніякого досвіду не потрібно, а елементарні навички можна отримати вже через тиждень після початку роботи.

Якщо говорити про заробітки, то тут усе залежить від різних факторів. Наприклад, офіціант, крім основної заробітної плати, також отримує чайові. І їх сума залежить від індивідуальних рис характеру людини (комунікабельність, ввічливість, клієнтоорієнтованість).

Ще один чудовий варіант для тих, у кого поки що немає досвіду, — це робота продавцем-консультантом. Практично в будь-який магазин потрібні такі люди. Але тут треба розуміти, що доведеться навчитися не лише правильно спілкуватися з покупцями, але й уміти на око вгадувати розмір, підбирати речі в одному стилі.

Можна підробляти репетитором або нянею. Особливо якщо ви вчитеся або вже закінчили навчання на філологічному чи педагогічному факультеті.

Правила пошуку роботи, якщо у вас немає досвіду

Обов’язково складіть грамотне резюме, навіть якщо воно невелике. Не забудьте перечитати його, перш ніж надсилати потенційному роботодавцю. Не приписуйте собі досягнень, яких не маєте. Адже це легко перевірити під час співбесіди.

Потратьте деякий час на пошук вакансій, які вам подобаються. Надсилайте на кожну своє резюме. Скоріш за все, вам дадуть відповідь не всі, тому будьте готові до відмов.

Не забувайте про супровідний лист. Намагайтеся написати його так, щоб той, хто його прочитає, розумів — лист адресовано саме йому. Не варто бездумно копіювати приклади з інтернету. Адже такі дії не додадуть вам вартости.

Після надсилання зателефонуйте за номером телефону, якщо він був вказаний. Поцікавтеся, чи ваш лист був отриманий та коли ви можете очікувати на відповідь.

Намагайтеся не запізнюватися на співбесіду, поводьтеся ввічливо. Виберіть відповідний до місця роботи одяг.

Рекламна публікація

Коментарі