Поради

Як правильно обрати мобільний кондиціонер

Чим мобільні кондиціонери відрізняються від звичайних і як вони працюють? Основні критерії вибору такого обладнання.

Мобільні кондиціонери стають популярнішими, бо можуть замінити собою звичайні стаціонарні системи кондиціонування. При цьому вони не менш ефективні і дуже зручні у використанні. 

Для чого потрібні мобільні кондиціонери?

Невеликі кондиціонери, які не вимагають стаціонарної установки, корисні в будь-яких приміщеннях. Вони найбільш актуальні для невеликих кімнат, кабінетів медичного або б’юті-напрямку. Мобільний кондиціонер виручить у разі, якщо звичайний встановити не можна. Наприклад, на будівлях із фасадом, що володіє історичною цінністю, краще не монтувати стандартні блоки кондиціонерів.

Особливості пристрою мобільних кондиціонерів

Пристрій має єдиний блок, у якому міститься все потрібне для роботи. Цим він відрізняється від спліт-систем, у яких конденсатор і випарник розділені. Ще одна особливість — повітровід, який необхідно виводити у вікно.

Як правильно вибрати мобільний кондиціонер?

Є кілька критеріїв, на які варто звернути увагу під час вибору приладу кондиціонування:

— Площа охоплення. Найпопулярніші моделі можуть охолоджувати 20-35 м², проте можна знайти і кондиціонери для приміщень площею 40-45 м².

— Потужність приладу — її можна розрахувати за допомогою формули: 1 кВт на кожні 10 м².

— Наявність насадки на патрубок, яка зменшить втрати під час виведення тепла назовні.

— Рівень шуму, який кондиціонер видає під час роботи.

До речі, краще спочатку вивчити думку користувачів щодо різних виробників, і тільки потім купувати мобільний кондиціонер. Відгуки — відмінне джерело об’єктивної оцінки різних моделей устаткування.

Де найкраще купити?

Мобільні кондиціонери можна придбати в інтернет-магазині Vents. Прайс лист Вентс охоплює багато популярних моделей за вигідною ціною.

Як вибрати місце для установки мобільного кондиціонера?

Провід кондиціонера повинен діставати до найближчої розетки. Водночас прилад від вікна не може віддалятися більше ніж на 2 метри. У вікно необхідно буде виводити тепле повітря за допомогою спеціальної труби. Кондиціонер не повинен дмухати прямо в перешкоду, краще забезпечити повітрю шлях для нормальної циркуляції.

Звичайний чи побутовий — який обрати?

Якщо кондиціонер потрібен для періодичного використання, можна обійтися звичайним компресором. Для регулярного використання впродовж тривалого часу краще віддати перевагу інверторному. На відміну від циклічної роботи звичайних кондиціонерів, інверторний здатний заощаджувати енергію під час роботи. Це також подовжує його експлуатаційний термін.

Рекламна публікація

 

Коментарі