Інтерв'ю

«Потрібно любити те, що робиш»: інтерв’ю з керівниками провідного стоматологічного центру «Каленчук Клінік»

Про фаховість, любов до власної справи, розвиток технологій у стоматологічній сфері та брендинг для «Каленчук Клінік».

Агенція Wizart поспілкувалася з представниками великої команди професіоналів стоматологічного центру «Каленчук Клінік» власником клініки та стоматологом-хірургом Віктором Каленчуком і директоркою компанії Сніжаною Григорашовою. Говорили про фаховість, любов до власної справи, розвиток технологій у стоматологічній сфері та брендинг для «Каленчук Клінік». Про все це та більше читайте у матеріалі.

Коли ви зрозуміли, що хочете стати стоматологом?

Віктор Каленчук 

Фахом завдячую своїм батькам, це вони допомогли мені зорієнтуватися у професійному напрямку. Я ж мріяв зовсім про інше працювати на залізничній станції, бо у мене залишався б вільний час на улюблене заняття читання книг (усміхається авт.). Батько порадив мені обрати спеціальність зубного техніка, і я до нього дослухався, адже у нашій сім’ї до думки батьків ставилися з повагою. У 15 років я вступив до медичного училища і, знаєте, мені дуже сподобалася ця професія. Вважаю, якщо людину зацікавити і вона докладе до справи достатньо зусиль, то зможе проявити себе добре у будь-якій сфері.

Амбіції спонукали мене далі вступати до вишу на стоматологію. Після закінчення навчального закладу я прагнув чогось особливого. Але тоді стоматологія була не настільки багатогранна, тому вступив у клінічну ординатуру на додаткове навчання хотів бути хірургом і робити відновлювальні й естетичні операції на обличчі. 

Як розпочиналася ваша кар’єра?

Віктор Каленчук

Старт моєї кар’єри розпочався з роботи в обласній лікарні в Чернівцях, де згодом я став завідувачем відділення щелепно-лицевої хірургії. На цій посаді я був 18 років. В обласній лікарні набув досвіду, реалізував свої вміння та здібності, адже здійснював операції різного рівня складности. Та згодом відчув певні бар’єри, обмеження, що, звісно, виправдано ліцензуванням закладу… А я хотів вийти в інший фаховий простір, тому розпочав приватну практику, аби реалізувати власні медичні проєкти. 

Звісно, тут є інші труднощі, але коли ти робиш усе еволюційно, то вже готовий до них і сприймаєш це з усмішкою, говорячи собі:  «Ах, я думав, що тут цього не буде, аж ось» (усміхається авт.). У цьому й специфіка кожного бізнесу завжди бути стійким до несподіванок.

У чому особливість стоматологічного бізнесу? Як визначити, чи успішна ця діяльність?

Віктор Каленчук

Стоматологічний бізнес, як і кожна медична сфера діяльности, повинен бути гуманним. Організатор мусить закладати у свою справу певні соціальні обов’язки, де потрібно підтримати пацієнта у наданні медичної допомоги, враховуючи індивідуальний підхід до кожного. І здійснювати це не лише через економічну вигоду, а й тому, що людина цього потребує.

Яким повинен бути працівник вашої клініки? 

Сніжана Григорашова

Під час пошуку кадрів дуже важливо побачити в людині емпатію вміння співчувати, бути милосердним тоді це точно «наш» працівник, якого згодом можна буде ознайомити з принципами роботи в «Каленчук Клінік»

Віктор Каленчук

Ми цікавимося під час співбесіди зазвичай тим, як люди ставляться до критики, зауважень, незадоволення ними. Важливо, аби працівник був стресостійким, дипломатичним і, безумовно, кваліфікованим. На відміну від роботи в державних медичних установах, де є чіткі алгоритми підходу до лікування, під час приватної практики відбувається більше заглиблення в історію пацієнта, вивчення не лише стану його здоров’я, а й характеру та інших особистісних факторів. Тому фахівець нашої клініки повинен бути уважним і, щонайголовніше, не байдужим.

Сніжана Григорашова

Також люди повинні бути готовими до змін. Це не лише про застосування нових практик, зумовлених технологічним розвитком, а й про зміни, до прикладу, у менеджменті. Потрібно розуміти, що за використання нової техніки необхідно буде змінювати й методи комунікації з пацієнтом, тож консультація не може бути такою, як раніше. Фахівцям, що працюють у стоматологічній сфері, варто це усвідомлювати, адже технології у нашій галузі стрімко розвиваються.

Які послуги надає ваша клініка?

Сніжана Григорашова

Ми надаємо всі стоматологічні послуги, які робимо амбулаторно. Наразі пропонуємо комплексне стоматологічне лікування: професійна гігієна зубів, терапевтичне лікування, яке поділяється на естетичну реставрацію й ендодонтичне лікування, відбілювання зубів, протезування, що здійснюємо за різними методиками, як на зубних імплантантах, так і на власних зубах. Також серед наших послуг є імплантація, нарощення твердих та м’яких тканин, діагностика. 

Пацієнтам зручно, коли лікування відбувається в одному місці. І якщо до нас приїздить, до прикладу, людина з іншого міста, наші лікарі намагаються організувати все в один день. Ми вважаємо, що основною перевагою нашої клініки є поєднання досвіду медиків і новітнього обладнання це дозволяє нам бути серед перших у своїй сфері.

Чому виникла потреба у ребрендингу клініки та які були передумови?

Віктор Каленчук

Кваліфікація, технології, вміння пояснити собі і пацієнтові план своїх дій, концепцію закладу, її цінності все це потрібно для діяльности у стоматологічному бізнесі.

Звісно, сучасні технології та кваліфікація це головні наші акценти, але якщо ми якісно не донесемо цю інформацію до споживача, то багато чого не зробимо і для себе, і для пацієнтів. 

Згадую, як після складних лікувань в інших клініках до мене скерували пацієнта. Під час консультації він мені сказав: «Звісно, добре, що ви можете здійснити це, але чому ви раніше ніде не рекламувалися?» А я йому відповів: «Так, це наш принцип, наша філософія не хвалити себе, а нехай люди хвалять». Наступна його репліка мене вразила: «А що в цьому доброго? Свого часу я не мав достатньо інформації для вибору». Я зрозумів, що комунікувати зі споживачами дуже важливо, адже це дає людям можливість обирати. І ми вирішили звернутися до брендингової агенції Wizart, аби створити цілісну концепцію для наших комунікацій.

Які вимоги у вас були до брендингового проєкту? Чи виправдав він ваші очікування?

Віктор Каленчук

Внаслідок капітального оновлення обладнання виникла потреба і в оновленні образу клініки. Перед брендинговим агентством постало завдання створити концепцію, яка би органічно поєднувала й інтер’єр клініки у класичному стилі, і новітні технології, які є у нас. Агенція Wizart транслювала у брендинговому проєкті спрямованість  «Каленчук Клінік» на технологічність і новації, але при цьому зберегла вишуканий стиль закладу, взявши за основу також досвід і майстерність наших лікарів. Фахівці з брендингу дуже природно поєднали дві, здавалося б, різні складові і створили для нашої компанії цілісний образ та єдину систему повідомлень. Із допомогою агентства ми визначили для себе напрямок, у якому будемо далі рухатися.

Ваша сфера діяльности стрімко розвивається, з’являються нові техніки, технології. Від чого залежить впровадження нових технічних засобів?

Віктор Каленчук

Вибір оснащення стоматології залежить від того, наскільки власник вміє інвестувати кошти, скеровуючи їх на користь лікування пацієнтів. І сьогодні залишається все менше стоматологічних закладів із застарілою технікою, адже власники цим прагнуть завоювати прихильність й інтерес пацієнтів. Ми також приділяємо багато уваги підбору техніки в клініку. 

Сніжана Григорашова

2020 року ми здійснили капітальне переоснащення матеріально-технічного забезпечення клініки: оновили всі стоматологічні установки, придбали новітній  комп’ютерний томограф, найсучасніше обладнання для стерилізації. Наразі за рівнем укомплектованости наша клініка є найпрогресивнішим стоматологічним закладом, адже обладнана новітньою технікою, якій не більше 3 років. Усе це дає можливість нам надавати якісні послуги і крокувати в ногу з часом.

Завдяки яким мотивам та якостям можна створити успішний бізнес?

Віктор Каленчук

Потрібно любити те, що робиш, поважати себе у роботі і свого споживача. Варто твердо розуміти, що бізнес потребує постійних інвестицій часу, терпіння, зусиль і, що не менш важливо, вміння адаптуватися до змін. От, на мою думку, те, що допомагає створити успішний бізнес.

Фахівці агенції Wizart розробили більше 10 проєктів для стоматологічних та медичних організацій, зокрема для Kalenchuk Clinic, UDOU, LAODENT, IMPLANTISS та Orange Clinic. Завдяки багаторічній співпраці зі стоматологами України ми добре розуміємо стоматологічне середовище та потреби споживачів щодо цих послуг. 

Звертайтеся до агентства Wizart, і ми із задоволенням допоможемо у проєктуванні цілісного та впізнаваного бренду для вашої компанії.

Зустрінемося у wizart.agency! ?

 

Агентство Wizart:
www.wizart.agency
тел.: +38 050 964 36 09
Чернівці, проспект Незалежности, 96, офіс 612
instagram.com/wizart.agency/
facebook.com/wizart.branding.agency

 

Коментарі