Новини

Справа Стуса: суд постановив стягнути з Медведчука майже 140 тисяч гривень

Це кошти, які видавництво Vivat витратило на правову допомогу під час розгляду справи про заборону книжки «Справа Василя Стуса» в апеляційній інстанції.

Фото blog.yakaboo.uа

Київський апеляційний суд постановив стягнути з народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука майже 140 тисяч гривень. Таку суму видавництво Vivat витратило на правову допомогу під час розгляду справи про заборону книжки «Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані в апеляційній інстанції.

Про це повідомив адвокат Вахтанга Кіпіані В’ячеслав Якубенко у фейсбуку.

Зокрема Медведчук зобов’язаний виплатити на користь видавництва 139 550 гривень.

Адвокат Якубенко зазначає, що після того, як суд задовольнив апеляційну скаргу Вахтанга Кіпіані, Медведчук подав касаційну скаргу. Однак тепер ситуація змінилася.

«Тепер це спір про гроші. Грошима Медведчук не поступиться: подаватиме касаційну скаргу. Show must go on», ㅡ пише В’ячеслав Якубенко.

Нагадаємо, що 19 жовтня Дарницький районний суд Києва заборонив розповсюджувати тираж книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу народного депутата Віктора Медведчука. Так, суд визнав, що деякі фрази у книзі порушують честь та гідність політика.

Пізніше вийшов новий тираж «Справи Василя Стуса» з рішенням суду про заборону книги на форзаці.

Видавництво Vivat подало апеляцію на рішення суду, назвавши це прямим натиском на свободу слова.

19 березня у Київському апеляційному суді відбулося засідання за скаргою у справі щодо книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса». Того ж дня Кіпіані у фейсбуку повідомив, що виграв справу.

 

Коментарі