Інтерв'ю

Справжні цінності «Вищої Проби» – інтерв’ю з власниками ювелірної скарбниці Сергієм та Віталіною Дульгерами

Подружжя вже більше 10 років вдало керує ювелірним бізнесом – магазином-майстернею «Вища Проба». Про те, чому «Вища Проба» – це не просто крамниця, як брендинг допоміг цьому бізнесу та які незвичайні прикраси замовляють у магазині.

Як виникла ідея започаткувати власний бізнес із ювелірними прикрасами?

Сергій

Розпочалося все з того, що ювелірною справою займався мій батько. В юності я приходив до нього на роботу і потроху ознайомлювався, вивчав тонкощі професії. Батько біля свого столу облаштував і мені робоче місце. Згодом я зрозумів, що працювати з прикрасами мені до душі, що це моє покликання. І вже більше 30 років я працюю у ювелірній сфері. 2007 року разом із дружиною придбали приміщення і вирішили, що настав час розширювати можливості. Ми відкрили власний ювелірний магазин «Вища Проба».

Розкажіть, будь ласка, про концепцію магазину. Чим він особливий? 

Віталіна

Коли ми започатковували власну справу, то хотіли, аби це було затишне місце, де кожному комфортно. Було бажання оминути звичні концепції пафосних ювелірних салонів, де покупець почувається «чужим». Ми хотіли, аби кожна людина – будь-якого статусу чи рівня достатку – відчувала себе легко.

Щодо інтер’єру, то хотіли також облаштувати приміщення по-особливому. Стіни ми оформили у вигляді земної кори із золотою рудою, вмонтували в підлогу дисплеї з підсвіткою зі старовинними ювелірними інструментами. У вітринах розмаїття прикрас сяє відблисками дорогоцінного каміння… Тому вирішили: «А що це тоді, як не казкове місце?»

Сергій

Ми хотіли відкрити не просто ювелірну крамницю, а саме магазин-майстерню, аби задовольняти будь-які потреби клієнтів щодо ювелірних прикрас. До «Вищої проби» такого у місті не було. Зараз у нас працює четверо ювелірів. Ми ремонтуємо ювелірні прикраси будь-якої складности. Це може бути як ремонт срібного ланцюжка, так і виготовлення складного виробу з діамантами. Майстерню постійно осучаснюємо новими приладами. Намагаємося організовувати все так, аби нашим покупцям було зручно.

Прикраси яких виробників можна придбати у вас? Які мають найбільший попит? Розкажіть про цікаві речі, які у вас замовляли.

Віталіна

У нашому магазині можна придбати прикраси українських виробників. Це заводи, майстерні, ювелірні фірми України. Ми стежимо за трендами і щорічно відвідуємо ювелірні виставки, де відбираємо найцікавіші моделі прикрас, і пропонуємо їх нашим покупцям. Маємо в асортименті безліч як ексклюзивних виробів, так і оновленої класики.

Із цікавих замовлень – золота ялинка висотою приблизно 40 сантиметрів, яка мала вагу пів кілограма. Були й замовлення на золоті корпуси для мобільних телефонів, інкрустовані діамантами і сапфірами. Також замовляють сувенірну продукцію, до прикладу, золотий скальпель, монети з логотипами, золоту цеглину, каску тощо.

Чому ви замислилися над розробкою бренду компанії?

Сергій

Як і більшість підприємців, на початку своєї діяльности розробкою всіх рекламних комунікацій ми займалися самотужки. На це витрачали багато часу і зусиль нашої команди, виникало безліч ідей, і ми не могли сфокусувати думки у чіткому напрямку. 

Віталіна

Ми зрозуміли, що для якісного результату потрібна допомога професіоналів, що світ стрімко змінюється, й ігнорувати це – означає залишатися в минулому. Ми вирішили не просто змінити вивіску, а поставитися до справи системно і ґрунтовно – сформувати стратегію, яка допоможе створити цілісний бренд. По цю послугу ми звернулися до брендингового агентства Wizart.

Як брендинг вплинув на ваш бізнес? Чи відчули ви зміни?

Сергій

Зараз стало набагато легше працювати, адже є чітка ціль, ми розуміємо, що нам потрібно. Брендинг дав нам усвідомлення того, хто ми, для кого працюємо, який наш шлях. Тепер наша робота підпорядкована одній цілісній ідеї, і ми розуміємо, як краще налагоджувати комунікації зі споживачами. Наш магазин та продукція стали впізнаваними.

Розкажіть, хто ваш покупець/покупчиня?

Віталіна

Здебільшого це родини з Чернівців та области. Ми намагаємося супроводжувати наших клієнтів під час важливих подій, які відбуваються у їхньому житті, – народження дитини, хрестини, заручини, весілля, Новий рік, День закоханих чи просто похід у гості – на будь-яке свято ми підберемо вдалий подарунок. Приємно спостерігати, як хлопець приходить обирати каблучку на заручини, а потім через деякий час повертається вже разом із нареченою по обручки. Ми обслуговуємо навіть онуків наших покупців – клієнтів батька.

Які канали комунікації ви використовуєте для взаємодії зі споживачами? 

Сергій

Ми віримо в те, що людина, яка отримує якісну послугу і задоволена сервісом, – це найкраща реклама. Для нас репутація дуже важлива. Окрім уваги, сервісу та різноманіття прикрас ми любимо потішити своїх покупців подарунками: брендованими чашками, парасольками, косметичками, сертифікатами, шампанським, солодощами. Наші клієнти завжди радо чекають на акції та приємні сюрпризи від «Вищої проби».

Віталіна

Наразі ми відмовилися від зовнішньої реклами у місті, залишили лише сітілайт біля магазину. Окрім комунікації у крамниці, активно працюємо зі споживачами в інстаграмі та фейсбуку. Сторінки «Вищої проби» – це справжня знахідка для кожного, хто хоче завжди мати цікаву ідею подарунка до будь-якого свята чи нагоди. А також щомісяця ми здійснюємо розіграш ювелірних прикрас серед наших підписників, тож обов’язково підписуйтеся на наші сторінки!

Що, на вашу думку, потрібно для того, аби бізнес був успішним?

Сергій

Потрібно обов’язково любити те, чим займаєшся, і робити це щиро. Звісно, бувають важкі часи, але дуже важливо підтримувати свій колектив і не втрачати оптимізму. Навіть якщо все стається не так, як ти плануєш, не варто опускати руки і відмовлятися від своєї справи. Ми віримо в те, що за будь-яких умов потрібно наполегливо йти до своєї мети.

Поділіться планами «Вищої проби»?

Сергій

У задумах є відкриття другого магазину-майстерні у Чернівцях. Але ми не женемося за кількістю крамниць, для нас найважливіше – зберегти камерність, сімейне тепло, комфорт та турботу про клієнтів. Також зараз активно розширюємо майстерню у магазині на вул. Небесної сотні. Задіяли додаткове приміщення, придбали нове обладнання – це дозволить збільшити спектр ювелірних послуг та пришвидшити виконання замовлень. 

Віталіна

Окрім розширення офлайн, зараз працюємо над розробкою онлайн-магазину, бо дедалі більше замовлень надходить від покупців з інших міст. Тож незабаром ювелірні подарунки «Вищої проби» зможуть придбати жителі кожного куточка України і не тільки.

Магазин-майстерня ювелірних подарунків «Вища Проба»:

Чернівці, вул. Небесної сотні, 7

instagram.com/vishaproba/

☎ 38 (099) 328-82-62, 38 (097) 475-51-54

 

Агентство Wizart:

www.wizart.agency

Чернівці, проспект Незалежности, 96, офіс 612

☎ +38 050 964 36 09

instagram.com/wizart.agency/

facebook.com/wizart.branding.agency

Партнерська публікація

Коментарі