Новини

В Україні фіксуватимуть злочини проти природи за допомогою супутникових знімків

Україна впроваджує ерокосмічний моніторинг для фіксації злочинів проти природи.

Фото Michel Bosma, unsplash.com

Відтепер незаконні вирубки лісу, видобуток корисних копалин, стихійні сміттєзвалища, а також забудови узбережжя водойм будуть відстежувати за допомогою супутникової космічної зйомки. Це зроблять завдяки співпраці Державного космічного агентства України з Міндовкілля.

«Співпраця ДКА з Міндовкілля розширила спектр використання супутникових знімків в Україні. Це хороша перспектива розвинути ті сервіси, які вже давно працюють у передових країнах світу та приносять значний результат у вигляді мільярдів доларів, збережених шляхом протидії та попередженню злочинів в екологічній сфері. Відтепер і в екологічній сфері рівень реагування на загрози відповідатиме світовим стандартам залученню супутникового ресурсу», — сказав під час зустрічі в.о. голови ДКА Михайло Лев.

Наразі Національний центр управління та випробувань космічних засобів працює над методиками використання знімків у діяльності інспекторів Міндовкілля, щоб забезпечити правомірність наданих супутникових даних у судах.

Нагадаємо, що для захисту рідкісних тварин та рослин IKEA придбала понад 4 тисячі гектарів лісу в США. Натомість за останні три десятиліття люди винищили 420 млн гектарів лісу .

Коментарі