Новини

Для захисту рідкісних тварин та рослин: IKEA придбала понад 4 тисячі гектарів лісу в США

Ця ділянка розташована на південному сході штату Джорджія.

Фото rubryka.com

Інвестиційна група Ingka шведської компанії IKEA купила у США понад 4 тисячі гектарів землі, що у штаті Джорджія. Так хочуть захистити тамтешніх рідкісних тварин та рослин від втручання людей.

Про це повідомляє CNN.

Ця територія розташована у лісових угіддях на південному сході штату Джорджія. Її продала неприбуткова природоохоронна організація The Conservation Fund. 

На цій землі живуть більше 350 видів рослин та диких тварин. Зокрема тих, що на межі вимирання. 

А ліс придбали для того, аби захистити його від роздрібного продажу та розвитку промисловости в ньому. 

«Ми справді впевнені, що відповідальне управління лісами можливе, і ми бачимо, що велика частина нашої відповідальности за землю, якою ми володіємо і, відповідно, за планету, полягає у відновленні лісів та насадженнях у більшій кількості, ніж ми забираємо», – кажуть в Ingka Investments.

Цей інвестиційний проєкт не є першим для IKEA. З 2014 року Ingka Investments купила понад 24,7 тисячі гектарів лісових угідь у США, Естонії, Латвії, Литві та Румунії.

Нагадаємо, в IKEA заявили, що відмовляються від свого каталогу товарів, який видавали 70 років поспіль. Натомість варіанти облаштування помешкань мають показати «новими методами».

Також ми писали про те, що IKEA прийматиме у своїх клієнтів старі меблі власного виробництва, а натомість даватиме купони на придбання нових. Так компанія бореться із засміченням довкілля.

Коментарі