Новини

IKEA буде приймати старі меблі свого виробництва і давати за них гроші на нові

Так компанія буде боротися із засміченням навколишнього середовища.

Фото Ua.News

Шведський виробник меблів IKEA з кінця листопада буде приймати у своїх клієнтів старі меблі власного виробництва, а натомість даватиме купони на придбання нових. Так компанія буде боротися із засміченням довкілля. Про це повідомляє BBC.

Як працює ця система 

Передусім IKEA оцінюватиме стан меблів, які хоче повернути клієнт. Після цього їх треба доставити в крамницю у відділ повернення товарів. Зауважимо, що елемент умеблювання має бути повністю зібраний. І згодом сторони узгодять остаточну його вартість.

До речі, для меблів, які є майже новими, компенсують 50% вартости; для меблів у гарному стані — 40%, а для вживаних — 30%. Цю компенсацію видаватимуть у вигляді ваучерів, якими можна буде розрахуватися в магазинах IKEA.

Які меблі можна повернути 

Повернути можна буде лише меблі, виготовлені IKEA. Також насамперед ті, де немає оббивки — книжкові полиці, стільці, столи, табурети тощо. Прийом уживаних меблів почнуть у 27 країнах 27 листопада — у «чорну п’ятницю». Чи є у переліку цих країн Україна, поки не повідомляють.

«Роблячи екологічно збалансоване життя простішим і доступнішим, IKEA сподівається, що ця ініціатива допоможе клієнтам протидіяти надмірному споживанню в цю “чорну п’ятницю” і в прийдешні роки», — мовиться у повідомленні компанії.

Раніше ми писали про те, що торгова мережа ІКЕА заявила про припинення продажу лужних батерейок і перехід на акумуляторні. Причина в екологічності.

Коментарі