Новини

Коли у Чернівцях запрацюють театри та кінотеатри

Театрам та кінотеатрам дозволять приймати глядачів на четвертому-п’ятому етапі виходу з карантину, коли вже майже всі обмеження будуть скасовані. 

Театри та кінотеатри в Україні відкриють, коли знімуть майже всі обмеження, орієнтовно це відбудеться у липні. Про це повідомила виконувачка обов’язків міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко в етері одного з українських телеканалів 14 травня, передає «УНІАН».

«Наразі ми, навіть не стільки ми, скільки Головний санітарний лікар, не вбачаємо за можливе відкрити для відвідування ні кінотеатри, ні концертні організації, ні театри. За підрахунками і нашими дискусіями, ми думаємо, що це вже приблизно четвертий-п’ятий етапи виходу з карантину, коли вже майже всі обмеження будуть скасовані. Ми плануємо, що це – липень», — сказала керівниця Міністерства культури.

Однак, за словами Фоменко, все буде залежати від того, як розвиватиметься сценарій захворюваности на COVID-19 та яке буде навантаження на медичну систему.

Нагадаємо, 11 травня в Україні стартував перший етап виходу з карантину, Уряд зняв низку заборон, однак багато обмежень ще залишаються чинними.

А 12 травня для відвідувачів  у Чернівцях відкрили парки. Водночас роботу розважальних атракціонів, інших зон розваг та проведення масових заходів на території парків досі забороняють.

13 травня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дозволила роботу стоматологічних кабінетів, салонів краси та ремонтних майстерень у Чернівцях.

Також 14 травня на засіданні Чернівецької міської ради депутати дозволили роботу всіх ринків у місті.

Коментарі