Новини

У Чернівцях відкрили парки, однак деяких правил усе ж потрібно дотримуватися: де і як можна гуляти

На території парків досі не можна пересуватися групою більше, ніж дві людини, крім випадків службової необхідности та супроводження осіб, що не досягли 14 років.

З 12 травня у Чернівцях для відвідувачів відкрили парки. Водночас роботу розважальних атракціонів, інших зон розваг та проведення масових заходів на території парків досі забороняють.

Про це 13 травня повідомили у пресслужбі Чернівецької міської ради.

«У Чернівцях парки  для відвідувачів закрили з 21 березня рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій із метою припинення роботи атракціонів, зон розваг,  масового відпочинку та обмеження доступу дітей  до поверхонь малих архітектурних форм у парках. Постанова  Кабінету Міністрів від 2 квітня цього року забороняла відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, окрім вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідности на всій території України. З 11 травня Уряд своєю постановою послабив карантинні обмеження та скасував зазначену заборону», — йдеться у повідомленні.

У міськраді також зазначили, що на території парків досі не можна пересуватися групою, кількість якої більша, ніж дві людини, крім випадків службової необхідности та супроводження осіб, що не досягли 14 років, оскільки самостійно перебувати у парках дітям, які не досягли цього віку, без супроводу дорослих забороняється.

Вам також буде цікаво: Чи готові парки у Чернівцях приймати відвідувачів після карантину

Дирекція Центрального парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка нагадує чернівчанам, що, відповідно до правил благоустрою, на території цього парку вигулювати собак заборонено — там встановлені відповідні  інформаційні знаки. А оскільки правила утримання домашніх тварин у Чернівцях забороняють  власникам вигулювати собак у невизначених спеціально для цього місцях — вони мають право робити це на пустирях, у місцях та зонах  для вигулу, перелік яких затверджує рішення міської ради. У місті визначили 27 місць та зон вигулу собак, і серед них немає території Центрального парку культури та відпочинку.

Однак вигулювати домашніх улюбленців можна на спеціальній ділянці на території парку «Жовтневий», на нижніх терасах  парку ім. Ю. Федьковича, крім дитячих майданчиків та місць масового перебування людей, а також на території парку  ім. Ф. Шиллера.

Нагадаємо, парк Шевченка не працював у звичному режимі вже 2,5 місяці, 25% госпрозрахункових працівників перебувають у відпустках за свій рахунок.

 

Коментарі