Новини

У Чернівцях дозволили роботу стоматкабінетів, салонів краси та майстерень, коли відкриють непродовольчі ринки

Завтра міська комісія з ТЕБ та НС розглядатиме питання дозволу роботи промислових ринків.

13 травня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дозволила роботу стоматологічних кабінетів, салонів краси та ремонтних майстерень у Чернівцях.

Про це «Шпальті» розповів заступник голови комісії ТЕБ та НС Володимир Середюк:

«Попередньо обговорювали питання дозволу побутового обслуговування населення, зокрема салонів-перукареть та майстерень і надання стоматологічної допомоги».

Так, усі ці послуги можуть надавати вже відсьогодні. Комісія звернула увагу всіх суб’єктів господарювання на території Чернівців на те, що їхня діяльність повинна відбуватися з обов’язковим дотриманням вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України та з дотриманням карантинних обмежень.

Оскільки постановою Кабміну роботу промислових ринків та крамниць в Україні дозволили, а Чернівецька обласна комісія з питань ТЕБ та НС заборонила їхню діяльність, Департамент розвитку Чернівецької міськради звернувся до комісії з проханням розглянути можливість дозволу роботи непродовольчих ринків.

«Щойно буде дозвіл комісії, таку діяльність автоматично дозволять», — пояснює Середюк.

Тому міська комісія з ТЕБ та НС розгляне пропозицію дозволити роботу магазинів та торгових рядів на ринках уже завтра, 13 травня.

Міська комісія скасувала також заборону на відвідування кладовищ, однак поховання померлих та проведення ритуальних обрядів повинні проводити з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема участі не більше, ніж 10 осіб, та забезпечення відстані між присутніми не менше 1,5 метра.

Коментарі