Новини

Побутовим ринкам у Чернівцях дозволили відновити роботу

Дозволила роботу непродовольчих ринків Чернівецька міська рада, а також відповідне рішення ухвалив Кабмін.

14 травня на засіданні Чернівецької міської ради депутати дозволили роботу всіх ринків у місті. Про це стало відомо з прямої трансляції чергової сесії міськради.

Роботу ринків на території міста відновлять 15 травня, зокрема КП МТК «Калинівський ринок», крамниці, заклади побутового обслуговування населення.

Також відкриють літні майданчики, що належать закладам громадського харчування, але за умови суворого дотримання підприємцями вимог щодо організації протиепідемічних заходів для такого виду діяльности.

Нагадаємо, 13 травня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дозволила роботу стоматологічних кабінетів, салонів краси та ремонтних майстерень у Чернівцях. Однак раніше вона заборонила діяльність продовольчих ринків. Департамент розвитку, враховуючи численні звернення та пікети підприємців щодо відновлення роботи ринків, звернувся до комісії з проханням розглянути можливість дозволу роботи непродовольчих ринків. І вже відповідне рішення підтримали на сесії міської ради депутати.

Також нині роботу ринків дозволили й в Уряді, про що повідомили у пресслужбі Кабінету Міністрів.

У Кабміні ухвалили зміни до постанови №211 від 11 березня 2020 року, які дозволять відновити роботу непродовольчих ринків.

За словами Міністра охорони здоров’я Максима Степанова, ці зміни дозволять повне торговельне обслуговування населення, зокрема через роботу непродовольчих ринків.

Він також нагадав, що підприємства працюватимуть за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки.

Трохи раніше Президент України Володимир Зеленський на нараді з представниками Уряду заявив, що в рамках пом’якшення карантину в Україні можуть відкритися непродовольчі ринки:

«Якщо працюють магазини непродовольчих товарів, то треба відкрити й ринки. На таких самих умовах, що й продовольчі: з усіма заходами безпеки для людей, щоб мінімізувати ризики зараження».

 

Коментарі