Поради

МОЗ опублікувало 10 рекомендацій для осіб, хворих або з підозрою на Covid-19, які на самоізоляції

У міністерстві радять щодня періодично дезінфікувати всі предмети/поверхні, до яких часто торкаєтеся, а також часто мити руки.

У Міністерстві розробили інструкцію, у якій пояснили, як варто діяти людині, яка була контактною особою хворого на Covid-19 або ж сама інфікована вірусом. Українцям радять часто мити руки, прикривати ніс і рот серветкою під час кашлю чи чхання, а також користуватися індивідуальними предметами домашнього вжитку.

«Не варто спільно користуватися посудом, чашками, рушниками або постільною білизною та іншими предметами домашнього вжитку з іншими людьми або домашніми тваринами. Після використання цих предметів їх необхідно ретельно очистити мийними засобами і водою», — йдеться в інструкції МОЗ.

Крім того, пояснили, що медична маска не захищає людину від коронавірусу, але вона може захистити інших, якщо ця особа є носієм вірусу. Про це на брифінгу заявив заступник глави МОЗ, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, пишуть на Суспільне UA.

«Хірургічна маска не захищає нас від можливого інфікування хворобами, що передаються повітряним шляхом. Водночас, коли вводиться карантин на території всієї держави, ми всі з вами стаємо потенційно інфікованими. Тому, одягаючи маску, ми зменшуємо можливість інфікування інших людей», — пояснив Віктор Ляшко.

 

 

Коментарі