Новини

Суд залишив без змін запобіжний захід Івану Мунтяну

Суд залишив рішення про заставу у понад 10 мільйонів гривень без змін. 

Апеляційна палата залишила без змін запобіжний захід для голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Про це 28 лютого повідомила прессекретарка САП Ольга Постолюк.

«Апеляція ВАКС відмовила у задоволенні скарги як прокурорів САП щодо застосування до підозрюваного більш суворого запобіжного заходу, так і адвоката про скасування обраного запобіжного заходу та застосування до підзахисного запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання», — сказала вона журналісту «Слово і Діло».

Як раніше повідомляла «Шпальта», 4 лютого 2020 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура висловила голові Чернівецької обласної ради підозру у вчиненні кримінального правопорушення. За інформацією НАБУ, Іван Мунтян вимагав у підприємця хабар за передачу в оренду на 49 років комунального санаторію «Брусниця».

Детективи НАБУ повідомили про підозру і приватному підприємцю, який імовірно давав хабар.

За інформацією слідства, Іван Мунтян у липні 2019 року запропонував одному з підприємців надати 400 тисяч доларів за сприяння у передачі в оренду оздоровчого комплексу. Ймовірно, у період з серпня по жовтень 2019 року голова облради отримав 180 тисяч доларів.

13 лютого Вищий антикорупційний суд призначив 10 мільйонів гривень застави голові Чернівецької обласної ради. Окрім того, Мунтян мав носити електронний браслет та здати на зберігання всі документи для виїзду за кордон. На внесення застави дали 5 днів.

Згодом Іван Мунтян подав апеляцію на рішення Вищого антикорупційного суду України про заставу понад 10 мільйонів гривень.

26 лютого Апеляційна палата суду залишила в силі запобіжний захід у вигляді застави в понад 5 мільйонів гривень приватному підприємцю Юрію Кушніру.

Коментарі