Новини

Мунтяну призначили 10 мільйонів гривень застави, хоча планували тримати під вартою

Окрім застави, Іван Мунтян не може виїжджати з Чернівців та зобов’язаний носити електронний браслет.

Фото chas.cv.ua

Вищий антикорупційний суд призначив 10 мільйонів гривень застави голові Чернівецької обласної ради Івану Мунтяну.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За версією слідства, у липні 2019 року очільник Чернівецької облради попросив одного з підприємців дати йому 400 тисяч доларів хабара за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу. З серпня по жовтень 2019 року він отримав частину цих грошей, а саме 180 тисяч доларів.

Окрім застави, Іван Мунтян повинен носити електронний браслет, не виїжджати з Чернівців без дозволу прокурора чи суду, повідомляти про зміну свого місця проживання чи роботи, не спілкуватися зі свідками та іншими підозрюваними у справі, а також здати свої паспорти.

Прокурори наполягали на тому, щоб його тримали під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі понад 15 млн гривень.

У прокуратурі зазначили, що підприємцеві, який є другим підозрюваним і ймовірно намагався дати хабар, призначили 5 мільйонів 44 тисячі 800 гривень застави.

Правоохоронці звинувачують чиновника в отриманні неправомірної вигоди, а підприємця — в її надані.

Нагадаємо, 4 лютого 2020 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила голові Чернівецької обласної ради про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»). Про це повідомляють у Національному антикорупційному бюро.

 

Коментарі