Новини

НАБУ підозрює голову Чернівецької обласної ради у хабарництві

У слідстві йдеться, що Іван Мунтян попросив підприємця надати йому 400 тисяч доларів США за сприяння у передачі в оренду оздоровчого комплексу.

Фото slovoidilo.ua

4 лютого 2020 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила голові Чернівецької обласної ради про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»). Про це повідомляють у Національному антикорупційному бюро.

Детективи НАБУ також повідомили про підозру приватному підприємцю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі»).

У слідстві йдеться, що у липні 2019 року голова Чернівецької обласної ради висловив прохання одному з підприємців Чернівецької області надати йому 400 тисяч доларів США за сприяння у передачу в оренду оздоровчого комплексу.

Слідство задокументувало, що голова Чернівецької облради одержав від підприємця частину коштів у розмірі 180 тисяч доларів США у період серпня-жовтня 2019 року.

Розслідування здійснюють із серпня 2019 року.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою, доки її вину не буде доведено в законному порядку.

 

 

Коментарі