Ініціативи, Новини

Чернівецькі художниці розмалювали стіни ще однієї дитячої лікарні міста

Цього разу місцеві майстрині – Ірина Попович та Настя Мулек взялись за розпис стін у відділенні онкокардіогематології обласної дитячої клінічної лікарні.

У Чернівцях продовжують реалізовувати проєкт «Дитячий стінопис». У лікарнях, де довго перебувають діти, чернівецькі художниці розмальовують стіни.

Цього разу місцеві майстрині – Ірина Попович та Настя Мулек взялись за розпис стін у відділенні онкокардіогематології обласної дитячої клінічної лікарні. Художниці зобразили фей, як символ віри в чудо, щоб таким чином підтримати діток.

«Надзвичайно приємно малювати не на замовлення, а для доброї цілі. Дуже мріємо, щоб наші феї хоч трошки підтримали маленьких пацієнтів та їхніх мам. Малювання у такому місці – це переосмислення цінностей і величезний досвід. А ще це викликає залежність. Бо зробивши таку добру справу, хочеться продовжувати, щоб знову пережити це неймовірне відчуття тепла всередині, неначе в тобі розпускається квітка», -розповіла у коментарі «Шпальті» художниця Ірина Попович.

У цьому відділенні обласної дитячої клінічної лікарні діти проходять тривале лікування – від 6 до 9 місяців. Тут проводять хіміотерапію. А цьогоріч дуже багато діток направили сюди на лікування, каже завідувач відділення Михайло Гнатюк.

«Тут блок інтенсивної терапії, діти рідко виходять на коридор. Зараз на хіміотерапії тут перебувають 17 дітей. Такого я не пам’ятаю за 25 років роботи. Практично кожен блок хіміотерапії забитий. Тож, звичайно, хочеться, щоб їм було тут гарно, затишно, практично як вдома. Ми вдячні дівчатам, котрі намалювали нам таку прекрасну експозицію», – каже він.

Нагадаємо, у листопаді перший малюнок кота з’явився у нефрологічному відділенні Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні. Проєкт реалізують з ініціативи «Шпальти» та ТОВ «Гріко».

Фото Євгенії Калюжки

 

Коментарі