Новини

Чернівецькі художниці розмальовують стіни дитячих лікарень міста

Роблять це, аби відволікти увагу дітей від болю.

У Чернівцях з ініціативи «Шпальти» та ТОВ «Гріко» реалізують проєкт «Дитячий стінопис». У лікарнях, де довго перебувають діти, чернівецькі художниці розмальовують стіни.

Перший малюнок кота з калачем з’явився у нефрологічному відділенні Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні.

У коментарі «Шпальті» одна з художниць Іннеса Флоряк розповіла, що основна мета малюнка – відволікти увагу дітей від болю.

«Адже найчастіше в операційних відділеннях панує страх і плач, а коли дітки бачитимуть малюнок (а він у нас незвичний, із деталями), то одразу забуватимуть про свої недуги», — зазначає Іннеса Флоряк.

Також вона розповідає, що в основу малюнка лягла приказка про кицю, що приносить калач дитині, яка плаче.

«На малюнку зображена киця, а на ній — багато яскравих калачів. Вона несе їх діткам, аби забрати біль. Спочатку була кішка, а пізніше ми почали добавляти персонажів, які означають родинне щастя, благополуччя. Так зявилися лелека, бджілка, польові квіти та гори. Також на картині немає гострих кутів, усі вони заокруглені та м’які», — розповідає мисткиня.

Малюнок у неврологічному відділенні художниці створювали місяць. Наступний стінопис буде у кардіо-онкологічному відділенні Чернівецької обласної лікарні. Там малюватимуть на стіні фей.

Окрім цього, ініціатори безкоштовно передали дитячій лікарні книжки.

Фото Євгенії Калюжки

Коментарі