Поради

Чому випадає волосся та як обрати шампунь. Поради чернівецької лікарки

Восени та навесні щитовидна залоза пристосовується до зміни клімату, тому волосся інтенсивніше випадає.

Фото з інстаграму mixturabeauty

Чернівецька лікарка-трихологиня Ірина Прохорова розповідає, чому випадає волосся та як правильно обирати шампунь.

Те, що навесні та восени волосся випадає інтенсивніше, ніж, наприклад, улітку, має фізіологічний характер, адже щитовидна залоза пристосовується до зміни клімату. Після адаптації організму ця проблема зникає. Якщо ж волосся продовжує випадати, то варто звернутися до ендокринолога.

Коли в організмі людини не вистачає заліза, то випадіння волосся є одним із симптомів залізодефіцитної анемії. Аби цього уникнути, потрібно повноцінно харчуватися та споживати продукти, які містять залізо. Зазвичай рослинного походження: буряк, яблука та грецькі горіхи. Окрім цього, варто їсти м’ясо, бо там є білок.

Вітамін А потрібно вживати за призначенням лікаря, самостійно приймати його не рекомендують. Корисніше їсти моркву (там є вітамін А) з оливковою олією або маслом – тоді ви не перевищите норму цього вітаміну. У моркві міститься каротин, який допоможе у боротьбі з випадінням волосся.

Тваринний білок. Найчастіше з випадінням волосся зіштовхуються люди, які не вживають м’ясо. Хоч вони і замінюють його білком рослинних продуктів (злаки чи соя). Проте, щоб волосся не випадало, нам треба незамінні амінокислоти, а вони повноцінно є лише у м’ясі. Рекомендують їсти свинину та яловичину, в останній багато мікроелементів.

Дефіцит вітамінів групи В. Саме ці вітаміни є основним помічником для росту волосся.

Кортизол – це гормон стресу. Якщо організм перебуває у стресі, то виділяється дуже багато цього гормону, тому волосся й починає випадати.

Також проблема з випадінням волосся виникає у людей, які мають автоімунні захворювання, травматизми та артрити. Окрім цього, на такий фактор впливає зміна клімату, вагітність, годування грудьми та неправильний догляд за волоссям.

Догляд за волоссям

Для початку необхідно обрати шампунь. Якщо у вас немає проблем із волоссям, визначте, який у вас його тип – сухе, пошкоджене, густе… Відштовхуючись від цього, можна купувати будь-який шампунь. Проте, якщо у вас є проблеми з волоссям, то варто звернутися за порадою до лікаря-трихолога.

 

 

 

 

Шкіра голови старіє так само, як і шкіра обличчя. Тому потребує догляду тільки спеціальними засобами для волосся: маски, скраби, бальзами. 

Пам’ятайте, що у шампуню не повинно бути лаурилсульфату.

Для здорового волосся можна використовувати як сульфатні, так і безсульфатні шампуні. Їх можна чергувати.

Аби уникнути проблем, купувати шампунь потрібно в аптеці або в авторитетних магазинах.

 

 

Коментарі