Інтерв'ю, Перша шпальта

«Baby Team». Клуб, де футболом у Чернівцях займаються з трьох років

У ДЮФК «СПАРТА» є дитяча команда, де вік учасників 3-5 років.

У  ДЮФК «СПАРТА» навчати діток починають з трьох років. Тут створили дитячу команду «Baby Team», де вік учасників від трьох до п’яти років. Це єдиний у Чернівецькій області футбольний клуб, де з такого раннього віку розпочинають тренування малечі.

«Шпальта» поспілкувалася з представниками ДЮФК «СПАРТА» (з президентом ФК «Спарта», спортивним директором та тренером «Baby Team»).

«Основна мета створення такої групи – привити любов дітям до спорту у ранньому віці. Більше фокусується увага не на футболі, а на рухливості, розвитку координації, – розповідає президент ФК «Спарта» Олег Кердей.

До клубу залучають дітей з раннього віку, аби ще й популяризувати бренд. Окрім цього, зараз дітки дуже швидко розвиваються.

«У ранньому віці у дітей чудова рухливість, зацікавленість та розвиток. Тому є сенс якомога швидше залучати їх до клубу. Діти приходять на заняття та отримують багато задоволення. З ними працює чудова спеціалістка, яку тут дуже люблять. Тренерка займається з кожною дитиною, приділяючи максимальну увагу усім», — зазначив спортивний директор ФК «Спарта» Григорій Чурілов.

Тренерка наймолодшої команди ФК «Спарта» займається футболом уже дев’ять років. Також вона грає у жіночій футбольній команді «Буковинська Надія», має педагогічну освіту (вчитель молодших класів).

«Це новий підхід у розвитку дітей, а для мене – новий досвід. Я дуже люблю діток і маю певні знання з футболу, тому хочеться передати свої вміння та привити любов змалечку», – розповідає тренерка наймолодшої команди у ФК «Спарта» («Baby Team») Регіна Іванеску.

Тренерка вважає, що діток потрібно якомога раніше зацікавлювати спортом та активним життям. Нині діти вже з рочку знають, що таке мобільні телефони, потім вони звикають до планшетів. Їх важко відірвати від таких іграшок, бо для них це розвага.

А знайомство зі спортом у такому ранньому віці допоможе виростити здорову та енергійну людину. Потрібно змінювати спосіб життя на рухливий, а не сидіти вдома на дивані.

«У дітей, які починають займати спортом з раннього віку, є великі переваги у житті та у спорті. На наших тренуваннях ми займаємось координацією, балансом, дитина стає рухливішою та фізично розвиненішою у порівнянні з однолітками. У нас є дисципліна та певні правила, тому кожен одразу звикає до порядку та дисциплінованості», – зазначила Регіна Іванеску.

А ще, ФК «Спарта» – це сім’я. Тут із повагою ставляться до кожної дитини. Окрім занять клуб дає змогу заводити нових друзів зі спільним захопленням, вчитися спілкуватися і взаємодіяти один з одним.

Записатися на тренування можна за телефоном: 095 600 5000.

Антоніна Вишневська

   

 

Коментарі