Поради

Як комфортно та бюджетно провести відпустку на морі

Одеситка Олена Янішевська пише про те,  як можна бюджетно організувати відпочинок в Одеській області та про які місця релаксу не знають туристи, але на них варто звернути увагу.


В Одесі є декілька місць, які користуються популярністю серед туристів. Зокрема, це всім відома «Аркадія», «Ланжерон», «Отрада», вони розташовані ближче до центру міста. Трохи далі Лузановка, 13-та, 16-та станції Великого Фонтану. Якщо ви обираєте ці місця для релаксу, як одеситка, можу порадити незабутнє видовище — зустріти на Ланжероні світанок. Як показує досвід, на жодних інших пляжах це не буває настільки комфортно та захопливо, адже просто біля Дельфінарію є цілодобовий заклад «TerrasaSeaView», де, погодувавши ранкових чайок, можна і самому смачно поснідати та випити різноманітних лимонадів. «Аркадія» більше підійде для любителів нічого драйву,  а пляжі «Лузановка», «Крижанівка», зручні для тих, хто бронює житло у Суворовському районі.

Є й інші, більш бюджетні місця відпочинку.  Затока надає доволі багатий вибір житла на будь-який смак і гаманець, від різноманітних баз відпочинку, пансіонатів до сучасних готелів. Але з вибором варто бути обережніше, адже  фото на сайтах, де пропонують бронювання, часто відрізняються від реального стану помешкання. Ціни на житло у середньому – 150 гривень на добу.

Дістатись до Затоки можна електричкою. Хороший варіант відновлення сил — пляж «Кароліно-Бугаз», що біля Затоки. Ціни тут трохи нижчі, а пляжі -чистіші. Прекрасною альтернативою гамірній Затоці може бути пляж «Грибовка». Ціни, звісно, нижчі, проте трохи більша відстань від центру Одеси, доїхати можна електричкою так само легко й зручно.

Крім популярного театру, вулиці Дерибасівської, в Одесі є маловідомі місця, які варті уваги відпочивальників. Якщо з Аркадії трішки прогулятись уздовж «Траси здоровʼя», то можна знайти не тільки пляж, а й гарну фотозону на березі моря. Також рекомендую відвідати Чорноморськ. Це місто недалеко від Одеси, з вокзалу туди їздить 25-та маршрутка, хвилин 40-60 і ви у маленькому тихенькому Чорноморську. Вже котрий рік поспіль ці пляжі вважають найчистішими. Тут є хостели, готелі, а квартири можна винайняти значно дешевше, ніж в Одесі. Щоб краще оглянути місто, рекомендую взяти напрокат  велосипеди (80 гривень  за один байк на три години) і вздовж траси проїхатись до Санжейки! Ви коли-небудь подумали б про безлюдні пляжі у туристичний сезон?

Є ще одне невеличке місто поруч з Одесою. Тиха та комфортна морська сієста гарантована у Южному. У місті зручно й швидко можна дістатись у будь-який куточок, знайти житло за хорошою ціною, смачно поласувати смаколиками приморської кухні, а звідти і Коблево недалеко, де є цікавий аквапарк.

 

Колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Шпальти» може не поділяти думки, висловленої у матеріалі.

 

Коментарі