Новини

У ліцеї №7 у Чернівцях не проводять уроки. Педагогів закликають піти на контакт

Новий очільник сьомого ліцею закликає вчителів піти на діалог, аби спільно вирішити, яким повинен бути навчальний процес у період їхніх відпусток.

Сьогодні, 15 вересня, у стінах ліцею №7 порожньо – діти так і не повернулися за парти. На місці лише декілька працівників, новий очільник закладу Сергій Кізіма та представники Управління освіти Чернівецької міської ради.

«Закликаю педагогів до діалогу»

Новий очільник сьомого ліцею Сергій Кізіма каже, що ранок почав зі спілкування з тими, хто був присутній на робочих місцях: заступником директора з адміністративно-господарської частини, а також працівниками технічно допоміжного персоналу. Сьогодні доступ до школи забезпечили – новий директор та представники Управління змогли потрапити до приміщення.

На фото Сергій Кізіма

«Передачі справ, печатки, наказів, трудових книжок немає у звʼязку з відсутністю попереднього керівника. Сьогодні немає ані діток, ані вчителів. Уже другий день випав із навчального процесу. Закликаю педагогічну спільноту до діалогу. Хочу, аби знайомство зі мною відбувалося не через медіа, а під час живого спілкування», – каже Сергій Кізіма. 

Він додав, що впродовж усього дня буде перебувати в ліцеї та готовий поспілкуватися з учителями, аби вирішити, як організувати освітній процес із понеділка. Водночас пан Сергій зауважив, що спільно з колегами можуть ухвалити відповідні рішення: чи цю перерву в навчанні зарахують як передчасні осінні канікули, перейдуть на дистанційне навчання або ж будуть відпрацювання.

Чи передбачені санкції учителям сьомого ліцею? 

Відомо, що станом на зараз весь педагогічний колектив перебуває у відпустці за власний рахунок. Раніше «Шпальта» розповідала про причини звільнення пані Рудько. У свій останній робочий день вона підписала відпустки всьому робочому колективу ліцею.

Водночас Сергій Кізіма сказав, що вчителям не передбачені штрафи чи санкції.

«Першочергово, якщо вчителі перебувають у відпустці без збереження заробітної плати, жодних санкцій чи штрафів не застосовується. Але потрібно ознайомитися з документами. Насамперед необхідно з ними поспілкуватися», — каже Кізіма.

 

Продовжити навчати дітей можуть учителі інших шкіл

На випадок, якщо з педагогічним колективом не вдасться домовитися – є інші можливості, аби продовжити навчальний процес. Про це також розповів новий очільник сьомого ліцею. Каже, що буде спілкуватися зі своїми колегами – директорським корпусом. У Чернівецькій громаді є 45 шкіл. Мають намір контактувати з педагогічними колективами. Якщо дійсно виникне така необхідність у в тому, аби педагоги інших закладів забезпечили процес – будуть домовлятися.

Кізіма додає, що, можливо, працюватимуть на волонтерських засадах або з використанням дистанційного навчання. Водночас наголошує, що першочергова його мета – налагодити звʼязок із колективом сьомого ліцею.

Новий директор каже, що готовий також контактувати з батьками. Сьогодні була присутня група у складі трьох батьків.

«Вони занепокоєні і не погоджуються з рішенням про моє призначення, але це природньо. Ми спілкувалися, однак питання залишається відкритим. Сказати, що цей діалог був вирішеним – не можна, але я сподіваюся, що буде можливість поспілкуватися з більшою кількістю батьків. Я на робочому місці і закликаю їх так само висловлювати свою позицію», – резюмує Кізіма.

 

У мережі також почали активно висловлюватися представники 14-го ліцею, який раніше очолював пан Сергій. У коментарях під дописом Управління освіти просять повернути директора до навчального закладу. Відомо, що там призначили в. о. керівника – заступницю з навчально-виховної роботи  Ірину Антонюк.

Водночас педагогічний склад сьомого ліцею зустрівся з Клічуком, аби обговорити цю ситуацію. Напередодні вчителі звернулися до облради з проханням повпливати на Чернівецьку міську раду.

Тоді очільник ОВА Руслан Запаранюк пообіцяв зібрати робочу депутатську групу щодо конфлікту між працівниками ліцею та Управлінням освіти.

 

Коментарі