Аналітика, Перша шпальта

Не вистачає водіїв, слюсарів та працівників ритуальної служби: як у Чернівцях працюють комунальні підприємства через брак робітників

Про те, які фахівці найбільш потрібні на комунальних підприємствах міста, яку зарплату пропонують робітникам та чи можливо всіх зарезервувати від мобілізації.

Працівник МКП «Чернівцітеплокомунерго». Фото: Департамент інфраструктури та благоустрою ЧМР

У Чернівцях не вистачає водіїв тролейбусів та автобусів. Складна ситуація з працівниками робітничих професій і на комунальних підприємствах. Така ж – у приватних підрядників, які виграли тендери на ремонтні роботи у місті. Все це – через мобілізацію чоловіків до лав ЗСУ. Де найбільше потрібні робочі руки та що робить для розв’язання проблеми міська влада – читайте у нашому матеріалі.

Пропонують зарплату від 11 до понад 20 тисяч гривень

«Шпальта» дізналася, що на підприємствах критичної інфраструктури міста є гостра потреба у працівниках робітничих професій. Шукають водіїв, спеціалістів різного фаху: слюсарів, електрозварників, токарів, електрометрів тощо. Заробітну плату пропонують від 11 до понад 20 тисяч гривень.

Так, у Чернівецькому тролейбусному управлінні станом на 8 вересня до лав ЗСУ мобілізували 27 працівників із 439-ти, які є загалом на підприємстві. Про це повідомили у відповідь на інформаційний запит «Шпальти». При цьому ЧТУ проводить роботу щодо бронювання військовозобов’язаних працівників.

Станом на серпень-вересень у Тролейбусному управлінні є вакансії слюсаря з ремонту рухомого складу, слюсаря-електрика, електрогазозварника, токаря, водія автобуса та тролейбуса. 

Та найбільше потребують нині водіїв.

Зарплату кермовому автобуса та тролейбуса пропонують від 20 тисяч гривень. Слюсарям, електрогазозварникам, токарям пропонують від 12 тисяч гривень – залежно від розряду працівника.

Як повідомив заступник міського голови Чернівців Ігор Крохмаль, який відповідає за напрямки транспорту та окремих питань комунального господарства, запрошують на роботу в управління й жінок.

Ігор Крохмаль. Фото з Фейсбук-сторінки Ігоря Крохмаля

«Ми рекламуємо професію водійки тролейбуса, адже у нас жінки працюють водійками багато років і задоволені умовами праці, які ми створюємо. Звичайно, є вакансії, де неможливо залучити жінок до роботи. Скажімо, копач у ритуальній службі, бо це важка фізична праця», – каже заступник міського голови.

«Працюю нарівні з чоловіками»

Зінаїда Гайсан розповіла нам, що працює водійкою тролейбуса нарівні з чоловіками вже 26 років, а загалом у Тролейбусному управлінні жінка – 36 років: ще 10 працювала кондукторкою.

Зінаїда Гайсан

«Прийшла в управління, коли мені було 20 років. У 21 сіла за кермо. До цього закінчила навчальний комбінат у Чернівцях», – розповідає жінка.

Робоча зміна водійки в Тролейбусному управлінні може тривати 7-8 або ж 10-11 годин, залежно від графіків. За зміну є дві перерви по пів години. 

«У нас є графіки в першу, другу зміни. Або ж день працюєш – день вихідний  чи два дні працюєш – два вихідні», – каже пані Зінаїда. 

За умови виконання нормогодин – це 170-180 годин на місяць – зарплата становить від 20 тисяч гривень. 

«А ще є премії та надбавки, тож виходить гарна сума», – каже працівниця ЧТУ.

Зінаїда зауважує, що якщо є хист, бажання працювати – за пів року навчання й практики можна опанувати професію. Вона закликає жінок спробувати. 

У Чернівецькому міському комунальному підрядно-шляхово-експлуатаційному підприємстві мобілізували 23 працівників. Про це повідомили «Шпальті» у відповідь на інформаційний запит. 

Вільних робітничих посад станом на 31 серпня є дев’ять. На початку 2022 року тут працювали 134 особи, а станом на 1 вересня – 121.

На підприємстві шукають асфальтобетонника, бруківника, водія. Зарплату пропонують від 12 тисяч гривень.

У МКП «Чернівцітеплокомунерго» станом на 8 вересня мобілізували 8 працівників, повідомили нам у відповідь на інформаційний запит.

Фото ілюстративне, Шпальти

Станом на серпень-вересень є 12 робітничих вакансій. Найбільша потреба у слюсарях з обслуговування теплових мереж та з ремонту котельного обладнання, електрогазозварниках, електромонтерах тощо. 

Зарплату пропонують від 11 до 20 тисяч гривень.

Станом на перше січня минулого року тут було 475 працівників робітничих професій. На перше вересня цьогоріч – 113 (без тимчасових, які будуть працювати в опалювальний період).

«Рекламуємо професії, які можуть виконувати жінки»

У міській раді Чернівців підтверджують, що на комунальних підприємствах складна ситуація, бо багато працівників інженерних та робітничих професій служать у лавах ЗСУ. 

Як повідомив Ігор Крохмаль, проблеми з різного роду фахівцями є на всіх комунальних підприємствах міста та в управліннях Департаменту. 

Потрібні спеціалісти вузького профілю, наприклад, ветеринарні фахівці для НКП «Центр стерилізації», робітники різних професій на КП «Муніципальна ритуальна служба», КП «Чернівціводоканал» тощо.

Кадрів підбирають із допомогою Центру зайнятости, співпрацюють із work.ua, рекламують вакансії. 

«Зарплати на цих вакансіях досить непогані. Максимально робимо все, аби людей заохочувати працювати», – каже заступник міського голови.

У міській раді зазначили, що нестача кадрів ускладнює роботу на підприємствах, але наразі справляються. 

«На першому місці – перемога, і ми розуміємо, які реальні потреби, що фахівці потрібні на фронті. Тому намагаємося сприяти мобілізації, а не заважати цим процесам. Наше завдання – якнайшвидше підшукувати людей для заміни, навчати та залучати до роботи. Це складно, але ми розуміємо, що працюємо в тилу, бо на фронті працюють Збройні сили», – наголосив Крохмаль.

За словами заступника міського голови Василя Зазуляка, для підприємств критичної інфраструктури є порядок бронювання працівників. Але йдеться тільки щодо частини їх.

Василь Зазуляк

«Ми не можемо всіх забронювати. Крім того, бронювання – це тривала процедура. І поки велася ця робота, фахівців мобілізували, а нові не приходять на роботу з певних причин», – каже Зазуляк.

Він зазначив, що працювати дуже складно, але колапсу у місті не буде.

«Де можемо, залучаємо жінок, але робітничі професії не завжди для них, бо на комунальних підприємствах превалює фізична праця», – зазначив заступник міського голови.

«Усі об’єкти йдуть із затримкою»

За словами Василя Зазуляка, який відповідальний за напрямки інфраструктури та благоустрою, складна ситуація з робітниками й у приватних підрядників, які виграли тендери. 

«Практично всі об’єкти йдуть із затримкою. Ми йдемо на поступки, якщо бачимо, що підрядник намагається працювати, розв’язувати питання», – каже він.

Наприклад, раніше міський голова Чернівців Роман Клічук повідомляв про те, що у підрядника, який проводить реконструкцію скверу Дня вишиванки, виникли проблеми з робітниками – їх призивають до армії. Роботи планували завершити до Дня Незалежности, 24 серпня. Однак станом на 14 вересня об’єкт досі не здали. Згодом у міській раді пояснили, що роботи затягнулися, оскільки світлові об’єкти – а саме ліхтарі та спеціалізована стрічка з декоративними елементами, – наразі перебувають у процесі виготовлення.

Сквер Дня вишиванки

Не встигають виконати роботи у зазначені терміни через брак робітників не лише у Чернівцях, але й у інших містах, де замовляють матеріали для робіт. 

Як повідомили у пресслужбі Департаменту інфраструктури та благоустрою ЧМР, наприклад, затримується здача в експлуатацію дитячого майданчика на вулиці Руській, 249. 

«Підрядник виконав усі підготовчі роботи, але завод у Чернігові через брак працівників не встигає виготовити конструкції».

Ремонт дороги на вулиці Кафедральній

Також у відомстві повідомили, що укладають із підрядниками додаткові угоди на продовження термінів роботи. Переважно це комплекс факторів: додаткові роботи, які не були передбачені проєктом, затримка постачання матеріалів, мобілізація працівників тощо.

 

Коментарі