Репортаж

У Чернівцях триває реконструкція скверу Дня вишиванки: коли завершать роботи

У сквері буде дитяча зона, плитка замість асфальту, простір для масових заходів та зелені зони з газонами для відпочинку. Також встановлять ліхтарі та спеціалізовану стрічку з декоративними елементами. Зараз її ще виготовляють.

У Чернівцях триває реконструкція скверу Дня вишиванки. Наразі у сквері завершують замощення плиткою, встановлюють лавиці та смітники. Паралельно тривають роботи з озеленення.

Про це «Шпальті» повідомили у пресслужбі Чернівецької міської ради.

Загалом закінчити загальні будівельні роботи планують до кінця вересня. У жовтні облаштують освітлення, опісля чого реконструкцію завершать. У міськраді пояснюють, що роботи затягнулися, оскільки ліхтарі та спеціалізовану стрічку з декоративними елементами наразі ще виготовляють.

Раніше «Шпальта» розповідала, що у сквері буде дитяча зона, бруківка замість асфальту, великий простір для масових заходів та зелені зони з газонами для відпочинку. Однією з особливостей парку стануть 25 орнаментів. Їх нанесуть на світильники та розташують на всій території парку.

Також у раді показали, яким буде перший пам’ятник у місті композитору Володимиру Івасюку. У серпні відбувся конкурс на проєкт майбутньої скульптури, де розглянули десять пропозицій учасників із різних куточків України. Переміг проєкт учасників із Києва Ігоря та Людмили Гречаник.

«Нещодавно лише завершився конкурс на кращу проєктну пропозицію памʼятника Володимиру Івасюку. Процес виготовлення та встановлення триватиме приблизно шість-сім місяців», – зазначили у пресслужбі Чернівецької міської ради.

Остаточна сума, яку витратили на реконструкцію скверу, стане відома одразу після завершення робіт. Нагадаймо, що реконструкцію скверу Дня вишиванки фінансують меценати. Попередньо йшлося, що оціночна вартість робіт складає понад п’ять мільйонів гривень.

Фото Ігоря Константинюка 

Коментарі