Новини

Міськрада у Чернівцях розірвала ще одну угоду з приватним перевізником ТОВ «Денисівка-1»

На засіданні виконавчого комітету оголосили про проведення конкурсу перевізників на низці маршрутів. Зокрема у переліку є шостий, який обслуговує Денисівка. Перевізник продовжує звинувачувати міську раду в незаконних діях.

Учора, 11 січня, на засіданні виконавчого комітету Чернівецької міської ради прийняли рішення провести конкурс, щоб визначити перевізників на низці маршрутах.

Зокрема розглядали маршрут №6, котрий обслуговує ТОВ «Денисівка-1».

На виконкомі був представник підприємства Віталій Дзюбак. Він заявив, що сьогодні проти нього ведуть цілеспрямовану роботу зі знищення ТОВ «Денисівка-1».

«Денисівка понад 20 років перевозить мешканців міста. І сьогодні хочуть її знищити: складають штучні акти, надсилають повідомлення про розірвання договорів на обслуговування маршрутів. Що стосується конкурсу, у переліку є шостий маршрут. Річ у тому, що цей маршрут теж обслуговує Денисівка і нині договір, котрий ми підписували з міською радою, є чинним і законним», — вважає Віталій. 

Заступниця директора департаменту транспорту та окремих питань комунального господарства Людмила Свирида повідомила на засіданні виконкому, що міська рада має підстави, через які можна розірвати договір. Зокрема мова про понад три порушення впродовж одного місяця.

Як вона зазначила, працівники департаменту впродовж одного місяця склали чотири акти перевірки щодо одного й того ж порушення. Товариство «Денисівка – 1» так і не  усунуло його. Тому 28 грудня їм надіслали повідомлення про розірвання договору з 29 грудня. Згідно з чинним законодавством, до закінчення терміну дії договору за 45 днів повинні провести конкурс на обрання іншого перевізника, пояснили на засіданні виконавчого комітету.

«Порушення стосується класу маршруту.  У 2020 році провели конкурс. В ньому чітко прописано, які транспортні засоби повинні використовуватися на маршруті, і чітко вказані які транспортні засоби є великого, а які малого класу. Змінювати можна за погодженням із замовником, його немає», — запевнила Людмила Свирид. 

Віталій Дзюбак стверджує, що погодження із замовником було, а всі акти складені штучно. Тому він це питання вирішуватиме у суді. Також, перевізник попросив провести службове розслідування щодо дій працівників департаменту. 

Заступниця директора департаменту транспорту та окремих питань комунального господарства запевнила, що акти склали правомірно та згадала про порушення, котрі зафіксували на 5 і 34 маршруті. 

Раніше Шпальта писала про те, що міськрада розірвала угоду з приватним перевізником ТОВ «Денисівка 1» на маршрутах 5 та 34. 

«Хотіла звернути увагу, коли ми здійснювали перевірки на 5 та 34 маршрутах, у перевізника систематично повинно було їхати 10 одиниць, а їхало 7-8. Якщо на 34 маршруті мало їхати 5 одиниць, то їхало 3-4. Водночас Денисівка-1 обслуговувала 13 маршрут. Коли ми починали здійснювати перевірки на 5 і 34, то на 13 були лише два транспортні засоби, а всі інші направили на ці маршрути», — додала Людмила Свирид. 

Директор Денисівки у відповідь на це зауважив, що справа стосовно вище згаданих маршрутів наразі у суді. Розглядають питання щодо законності дій міської ради та чоловік вважає, що варто дочекатися рішення суду. 

Рішення виконкому

Члени виконавчого комітету зазначили, що справ у суді щодо шостого маршруту наразі немає. А отже є всі підстави оголошувати конкурс на обрання нового перевізника на цьому маршруті. 

Відтак виконком прийняв рішення провести конкурс, аби  визначити перевізників на 6, 13, 16, 17, 18, 20, 22, 23, 35 маршрутах. З умовами можна буде ознайомитися на сайті Департаменту транспорту та окремих питань комунального господарства. 

Коментарі