Новини

Верховний Суд поновив Бешлея на посаді директора розформованого в Чернівцях департаменту

Його звільнили за розпорядженням міського голови Романа Клічука у лютому 2021 року.

Верховний Суд поновив Володимира Бешлея на посаді директора Департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради.

Про це йдеться у рішенні Верховного Суду.

Так, це рішення скасовує розпорядження міського голови про звільнення Бешлея з посади директора. Суд зобов’язав поновити його на посаді з 4 лютого 2021 року. 

Вже у червні 2021-го Департамент ЖКГ у міській раді розформували та натомість створили Департамент інфраструктури та благоустрою. На посаду директора призначили Григорія Прохоренка.

Офіційне рішення суду про поновлення Бешлея на посаді ще не надійшло до міськради. Коли ж у ратуші отримають відповідний документ, то поновлять його на посаді, повідомляє відділ комунікацій Чернівецької міської ради

Водночас виникає запитання, яким чином із юридичної точки зору Бешлей зможе обіймати дві посади, якщо він нині офіційно працевлаштований у Міноборони.  Ми спробували з’ясувати це в поновленого на посаді очільника Департаменту ЖКГ, проте безуспішно. Поки що він не надав нам коментаря, але підтвердив своє поновлення на фейсбук-сторінці:

«Верховний Суд визнав протиправним розпорядження чернівецького міського голови Роман Клічук про моє звільнення та скасував його. Мене поновлено на посаді директора Департаменту ЖКГ. Справедливість є, за неї варто боротися!» − пише він. 

Нагадаємо, Бешлей очолював департамент з вересня 2018 року. 2020-го тодішній міський голова Олексій Каспрук звільнив його з посади. Причиною стало систематичне невиконання посадових обов’язків. 

12 червня 2020 року Чернівецький окружний адміністративний суд визнав розпорядження Олексія Каспрука від 3 квітня незаконним та скасував його. Тож 15 червня Бешлей знову взявся за виконання обов’язків директора департаменту. 

За розпорядженням Клічука, 3 лютого 2021 року його знову звільнили. Бешлей подав до суду, де просив скасувати та визнати протиправним рішення міського голови про його звільнення. Також він просив компенсацію за «вимушений прогул» розміром 1723 гривні за один день пропуску роботи.

Коментарі