Новини

У Чернівецькій міськраді створили нові структурні підрозділи та призначили їх керівників

Під час реорганізації ліквідували (або в процесі ліквідації) 7 структурних підрозділів. Це було потрібно, аби оптимізувати управлінські процеси та підвищити ефективність управління структурними підрозділами.

Відсьогодні, 15 червня, у Чернівецькій міській раді будуть діяти 6 нових структурних підрозділів, повідомили у пресслужбі мерії.

Так, запрацювали: 

– Департамент інфраструктури та благоустрою міської ради. На посаду  директора призначили Григорія Прохоренка.

– Департамент соціально-економічного розвитку та стратегічного планування міської ради. Директором цього відомства призначили Сергія Бостана.

– Департамент соціальної політики міської ради — директоркою призначили Наталію Фрунзе.

– Департамент транспорту та поводження з відходами міської ради. Керівником став Петро Лисак.

– Департамент урбаністики та архітектури міської ради. Директором цього призначили Андрія Тимофійчука.

– Управління комунальної власности міської ради. Керівник — Ярослав Городенський.

Детальніше про кожного призначеного директора можна почитати за посиланням тут.

У пресслужбі мерії також зазначили, що 1 червня утворили два управління, а саме: охорони культурної спадщини і порядку та контролю за благоустроєм міської ради. 

«Реорганізація структури була потрібна для оптимізації управлінських процесів, підвищення ефективности управління структурними підрозділами та для посилення пріоритетних напрямків розвитку міста. Під час реорганізації було ліквідовано (або наразі перебувають у процесі ліквідації) 7 структурних підрозділів», — мовиться у повідомленні.

У мерії додають, що контроль за благоустроєм раніше здійснював підрозділ у складі Департаменту житлово-комунального господарства, що є нелогічним. Адже він був підпорядкований виконавчому органу, який мав би контролювати цей підрозділ. А тепер управління буде в безпосередньому підпорядкуванні міському голові. Тому сподіваються, що через це ефективність роботи цього органу підвищиться. 

Окрім того, збільшиться кількість інспекторів із паркування, що покликане налагодити порядок зі стоянками у місті. 

З Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин виводять управління капітального будівництва. Відтепер за будівництво доріг, шкіл, садочків та інших об’єктів буде відповідати Департамент інфраструктури та благоустрою міської ради. 

Також з’явиться управління просторового планування в Департаменті урбаністики й архітектури міської ради. Ця структура займатиметься підготовкою передпроєктних пропозицій, що, згідно з повідомленням пресслужби, «забезпечить кращу підготовку проєктів та контроль за дотриманням визначеної концепції».

А питаннями праці займатиметься Департамент соціально-економічного розвитку та стратегічного планування міської ради. 

«Також створюється Департамент транспорту та поводження з відходами міської ради. Раніше транспортною галуззю керував Департамент житлово-комунального господарства, однак такий структурний підрозділ не міг одночасно якісно справлятися з усіма викликами. Тому таку важливу складову, як транспорт та поводження з ТВП, винесли як окрему одиницю. Відтепер за майно, що належить громаді, буде відповідати управління комунального майна», — додали у мерії. 

Нагадаємо, у березні міський голова Чернівців Роман Клічук та його заступники Євген Маховіков, Ігор Крохмаль, Юрій Лесюк та Василь Зазуляк прозвітували за підсумками 100 днів роботи нової міської ради.

Коментарі