Новини

У Чернівцях нагородили почесних громадян міста та вручили премії Кохановського. ФОТО

Нагороди вручили за особливі заслуги перед Чернівецькою міською територіальною громадою та з нагоди 614 річниці Дня міста.

Зліва Франц Федорович, справа Олег Ангельський

Сьогодні, 8 жовтня, до Дня міста в Чернівцях вручили звання «Почесний громадянин» науковцю Олегу Ангельському та керівнику благодійного фонду Францу Федоровичу.

Олег Ангельський – доктор фізико-математичних наук, директор Інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук у Чернівецькому національному університеті, є лавреатом міжнародної премії імені Галілео Галілея.

Франц Федорович – голова правління благодійного фонду допомоги дітям, хворим на рак та лейкемію, «Подаруй дитині життя».

Читайте також: До Дня міста в Чернівцях представили фотовиставку Тараса Піца

Також нагородили переможців премії імені бургомістра Антона Кохановського. Цією нагородою відзначають тих, хто зробив внесок у розвиток міста.

Відзнаки отримали:

− екскурсовод Ярослав Адамчук у номінації «Молодіжна ініціатива року». До початку повномасштабного вторгнення він проводив нічні театралізовані екскурсії, де розповідав про історію міста та його жителів;

− доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри політології та державного управління ЧНУ ім. Ю. Федьковича Анатолій Круглашов у номінації «Місцева ініціатива року»;

− автор проєкту «Чернівці-Берлін-Світи…» Юрій Ковтун у номінації «Краєзнавча розвідка року»;

− вчителька англійської мови Чернівецького ліцею №7 Олена Карпенко;

− завідувачка відділу документів обласної бібліотеки імені Михайла Івасюка Тамара Сендульська.

Лавреатам виплатять по десять тисяч гривень.

Також вручили подяки від міського голови міжнародним організаціям за допомогу в умовах воєнного стану.

Раніше ми писали, що в умовах воєнного стану міське самоврядування відмовилося від гучних святкувань, ярмарків та веселих забав.

Повну програму Дня міста читайте тут.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі