Репортаж

У Чернівцях стартувала жіноча волейбольна Суперліга

Цьогоріч чемпіонат України з волейболу називають історичним через те, що він відбувається під час повномасштабної війни, а також через низку нововведень, серед яких — єдине місце проведення змагань. Нагадаємо, що волейболісти обрали для цього Чернівці.

Слідом за чоловічою волейбольною Суперлігою учора, 29 вересня, у Чернівцях стартував і чемпіонат України з волейболу серед жіночих команд Суперліги-Дмарт сезону 2022/23.

У жіночому турнірі найсильніших волейболісток України також змагатимуться 8 команд:

  • СК «Прометей» (Кам’янське);
  • «Аланта» (Дніпро);
  • ВК «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» (Вінниця);
  • «Волинський край-Університет» (Луцьк);
  • СК «Балта» (Балта);
  • «Галичанка-ЗУНУ» (Тернопіль);
  • збірна України «U-17»;
  • збірна України «U-15».

Відкриття розпочалося з виступу президента Професійної волейбольної ліги України Володимира Дубинського, котрий відзначив внесок Міністерства спорту та Федерації  волейболу України, а також зусилля президентів та тренерів клубів, корі зробили все, аби цей історичний сезон розпочався. Також він виголосив подяку всім спортсменкам за те, що вони не покинули України і відважилися грати на найвищому рівні в такі непрості для держави часи.

Також на церемонії відкриття був присутній президент Федерації волейболу України Михайло Мельник. У своєму виступі він також відзначив історичність турніру та порівняв умови, в яких змагаються волейболістки на чемпіонаті світу, що триває в Амстердамі, та тутешні, в Чернівцях, де проходять матчі чоловічої й жіночої Суперліг.

«Я лише вчора приїхав з Амстердама, де триває чемпіонат світу з волейболу серед жіночих команд. Він навіть близько не схожий на Професійну волейбольну лігу України! Навіть за рівнем церемонії відкриття. Тут усе набагато краще! Подивимося, як це вплине на рівень гри», — заявив президент ФВУ.

Зрештою, жіночий чемпіонат України з волейболу серед команд Суперліги-Дмарт сезону 2022/23 відкрили збірна України «U-15» та «Волинський край-Унiверситет» (Луцьк). Волинські волейболістки вважалися фаворитками цього протистояння, а отже, підтвердили свій статус, впевнено перемігши опоненток у трьох партіях: 0:3 (14:25, 17:25, 18:25).

У другому матчі дня зійшлися збірна України «U-17» та вінницька команда «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ». Це протистояння перед стартом матчу було цікавим тим, що між собою зійшлися фактично дві збірні України різних вікових категорій, адже основний кістяк «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» складають збірниці команди «U-21».

Зрештою, вінничанки все ж виявилася сильнішими у трьох партіях. Остаточний рахунок гри збірної «U-17» проти «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» — 0:3 (18:25, 16:25, 19:25).

У зв’язку з воєнним станом та необхідністю дотримуватися максимальних заходів безпеки матчі проходять без глядачів на іграх. Проте за грою цього історичного для українського волейболу сезону Суперліги, який відбувається лише в Чернівцях, можна спостерігати онлайн, а також на телеканалі «XSport».

Раніше Шпальта повідомляла про старт чоловічої Суперліги.

Коментарі