Новини, Репортаж

У Чернівцях розпочали новий сезон волейбольної Суперліги

Цьогорічний сезон став революційним та проходитиме лише в Чернівцях.

Учора, 22 вересня, у Чернівцях стартував новий сезон волейбольної Суперліги України. Через збройну агресію росії цього року наше місто стало господарем змагань найкращих волейболістів України. І в такому форматі національну першість проводять уперше.

Наразі стартувала чоловіча Суперліга-Будінвест. У ній змагатимуться 8 команд: «Барком-збірна України U-18» (Львів) «Епіцентр-Подоляни» (Городок), збірна Полтавської области ВК «Решетилівка» (Решетилівка), «Поліція охорони-ЗУНУ-Динамо» (Тернопіль), ВК «Житичі-Полісся» (Житомир), ВК «Прометей» (Дніпро), ВК «МХП-Вінниця» (смт Тростянець), ВСК «Юридична академія» (Харків).

За місяць до цього волейбольного дійства, котре впродовж усього сезону відбуватиметься в Чернівцях, долучаться й 8 команд жіночої Суперліги-Дмарт.

Під час офіційного відкриття змагань президент Професійної волейбольної ліги України Володимир Дубинський зазначив, що організатори чекали на цю подію понад три місяці, готуючись до того, аби повноцінно провести чемпіонат України.

«Радий, що в нас усе вийшло. Ми розпочинаємо новий сезон у складні для історії України дні, коли ворог на нашій землі. Проте впевнений, що ми переможемо найближчим часом. Бо наші хоробрі бійці – жінки та чоловіки – захищають  нас, даючи можливість провести цьогорічний чемпіонат України», — заявив Володимир Дубовинський.

З його слів, цим турніром організатори прагнуть довести всьому світу, що волейбол в Україні живе, навіть попри таку жорстоку війну.

Своєю чергою голова Чернівецької ОВА зазначив, що для Буковини це надзвичайно велика спортивна подія. А отже, Чернівці можуть пишатися тим, що стали місцем баталій найкращих волейболістів України.

Насамкінець Юлія Буєва, яка є начальницею відділу олімпійських ігрових видів спорту Департаменту олімпійського спорту Мінмолодьспорту, заявила, що цьогорічний чемпіонат України є історичним – його вперше проводитимуть у такому форматі.

Відтак спортивна чиновниця зачитала звернення міністра молоді та спорту України Володимира Гутцайта, який подякував Чернівцям за готовність прийняти такий спортивний форум, даючи можливість і надалі розвиватися українському волейболу, який зараз активно прогресує та демонструє чималі успіхи. Адже волейбольна чоловіча національна збірна команда України на цьогорічному чемпіонаті світу посіла 7 місце та вперше з часів незалежности здобула право взяти участь у кваліфікаційному відборі до ігор Олімпіади 2024 року в Парижі. А жіноча збірна, не зазнавши жодної поразки, успішно виступила в кваліфікації та візьме участь у чемпіонаті Європи.

Так розпочалися перші ігри цього сезону. У матчі-відкритті зустрілися команди ФК «Прометей» (Дніпро) та «Барком – збірна України U-18» (Львів). Команда з Дніпра вважалася фаворитом до матчу та впевнено переграла опонентів у трьох партіях: 25:17, 25:18 та 25:17.

В іншому матчі ВСК «Юридична академія» з Харкова у напруженому протистоянні, у тай-брейку, поступилася волейбольному клубу «МХП-Вінниця» з рахунком 2:3 (25:23, 22:25, 19:25, 25:18, 18:20).

Сьогодні, 23 вересня, відбудуться ще два матчі.

Збірна Полтавської области ВК «Решетилівка» (Решетилівка) проти «Поліції охорони-ЗУНУ-Динамо» (Тернопіль), а ВК «Житичі-Полісся» (Житомир) протистоятиме «Епіцентр-Подоляни» (Городок).

Із міркувань безпеки волейболісти змушені грати без підтримки трибун – уболівальників не допускають до ігор. Проте за перебігом нового сезону волейбольної Суперліги можна спостерігати онлайн, а також на телеканалі XSport.

Фото Ігоря Константинюка.

Коментарі